29. juli 2015

Tusindvis af finner svarer igen

Tirsdag aften deltog mere end 15 000 i en demonstration for multikultur i Helsinki. Demonstrationen blev arrangeret på bare to dage som reaktion på det seneste immigrationsfjendtlige indlæg fra De sande finners parlamentsmedlem Olli Immonen.

Under sloganet ’We have a dream’ samledes mere end 15 000 mennesker i Finlands hovedstad Helsinki tirsdag aften til en demonstration for multikultur. Demonstrationen var blevet indkaldt søndag for at svare igen på den seneste af en lang række hadske udtalelser fra medlemmer af regeringspartiet De sande finner.

Partiets parlamentsmedlem Olli Immonen skrev lørdag aften på sin facebookprofil, at han drømte om ’en stærk, modig nation, der vil besejre dette mareridt kaldet multikulturalisme’.

Olli Immonen er udover medlem af parlamentet også formand for den stærkt højreorienterede organisation Suomen Sisu. Det er kun lidt over en måned siden, at han senest gjorde sig bemærket, da han til en nationalistisk mindehøjtidelighed poserede sammen med kendte nynazister.

Den lange og bredt repræsenterede talerrække vidnede om en bred opbakning til demonstrationens budskaber. Stordemonstrationen markerer derfor en ny kurs i forholdet til De sande finner, der hidtil ikke har mødt overvældende modstand.

Læs mere om De sande finner i regering hos Projekt Antifa

Læs mere om Immonen hos yle (på engelsk)

Læs mere om demonstrationen hos Hufvudstadsbladet (på svensk)

Læs mere om demonstrationen hos yle (på engelsk)