20 September 2010

International antirepressions-kongres i Hamburg

I starten af oktober samles jurister, journalister, samfundskritikere, historikere og aktivister til en snak om repression. Det foregår på universitet i Hamburg.

Den 8-10 oktober afholder "Den videnskabelige sammenslutning for forskning i menneske-natur forhold" en stor konference på Hamborg Universitet. Formålet med konferencen er, at undersøge og debattere forbindelsen mellem det tendenserende totalitære samfund der eksisterer i den kapitalistiske økonomiske model, det stadigt mere afslørende klasseherredømme i den autoritære stat, den voksende fremmedfjendskhed samt den hensynsløse udnyttelse af natur og dyr.

Arrangørerne af konferencen har samlet en lang række foredragsholdere, heriblandt jurister, journalister, historikere, samfundsanalytikere og repræsentanter fra en lang række politiske organisationer og sociale bevægelser fra bl.a. USA, Israel, Storbritannien, Østrig, Schweiz og Tyskland. Den samlede oversigt over foredragsholdere, samt konferencens program kan findes her.

Konferencen kommer på et tidspunkt, hvor ikke blot danske klimaaktivister og antifascister bliver ramt af den stigende statslige repression. Så sent som marts i år startede en retssag mod 13 østrigske dyrerets-aktivister. 10 ud af de 13 aktivister blev efter deres anholdelse, varetægtsfængslet i tre måneder. Selvom de ikke kan stilles til ansvar for andet end at have deltaget i en demonstration og kryptere emails, er aktivisterne sigtet efter en paragraf, der kan give op til 5 års fængsel.

Besøg konferencens hjemmeside for mere info