20 February 2012

Hjælp i vente til bødeplagede aktivister

Et nyt initiativ har set dagens lys og står snart klar til at hjælpe nødstedte aktivister med betaling af bøder.

Initiativet hedder Bødebanken, og er sat i verden for at støtte politisk engagement og aktivisme på den udenomparlamentariske venstrefløj. Initiativet er en fælleskasse til betaling af bøder – vel og mærke de politiske af slagsen.

Bødebanken forklarer selv at initiativet ”[...] kan ses som en reaktion på de seneste års retslige stramninger, f.eks. i form af lømmelpakken, knivloven, maskeringsloven, terrorpakken, rockerloven og mange andre.” De vurderer, at stramningerne bruges strategisk af politiet – og at dette er med til at holde folk væk fra at demonstrere og aktionere.

Initiativet håber desuden på, at kunne bidrage til at gøre op med, at retslige og økonomiske konsekvenser af politisk arbejde bliver et individuelt problem.

Bødebanken åbner op for medlemskab fra den 3. marts. Prisen for et medlemskab er sat efter ens indkomst, og er enten 30 kroner eller 60 kroner om måneden.

Eftersom Bødebanken har et udenomparlamentarisk og venstreorienteret fokus, støtter gruppen ikke projekter og grupper der ses som sexistiske, racistiske, homofobiske/heterosexistiske eller på anden måde diskriminerende, eller har til formål at promovere et parlamentarisk parti eller fremme en kapitalistisk dagsorden.

Besøg Bødebanken og læs meget mere her