Den sannfinlandske sejrsmarch

6 November 2011 · Det højrepopulistiske parti Sannfinländarna hører i dag til de største i Finland. Blandt den brogede skare af parlamentsmedlemmer findes også personer med baggrund i den højreekstreme organisation (...)

År 1 efter Sverigedemokraterna

5 November 2011 · I september sidste år blev Sverigedemokraterna for første gang valgt ind i den svenske Riksdag. Det har ændret det politiske landkort i Sverige permanent – også på den udenomsparlamentariske højrefløj. (...)

De autonome nationalister

10 October 2011 · De seneste år har nynazister klædt i sorte hættetrøjer og med symboler tyvstjålet fra den udenomsparlamentariske venstrefløj, fyldt meget på den tyske nazi-scene. Vi går tæt på de autonome (...)

Kronik: Højrepopulismens medansvar for massakren i Norge?

4 August 2011 · Hvordan kunne det gå så galt, at en kristen nordmand begik massemord på sine politiske fjender, i nationens navn? Det spørgsmål debatteres meget for tiden, med god grund. For hvis vi skal undgå denne (...)

Terrormanifestet

30 July 2011 · Projekt Antifa bringer en svensk analyse af terrorangrebene i Oslo og på Utøya. I teksten undersøger professor i religionshistorie, Mattias Gardell, Anders Breiviks idéverden og (...)

Analyse: Kommentarfeltets bøddel

29 July 2011 · Efter massakren i Norge, begået af højreekstreme Anders Behring Breivik, har der været behov for nye analyser af det yderste højre. Dette er en af disse analyser, oversat fra svensk, og første gang (...)

Nekrolog: Dansk Front stopper

12 November 2010 · 18. juli 2007 meldte det racistiske netværk Dansk Front ud, at de stopper al virksomhed. Netværket har de seneste fem år været samlingspunkt for nazister og højreekstremister i hele landet. Artiklen (...)

Turen går til EU (3. del)

6 October 2010 · Næste stop er i EU-rundrejsen er Storbritannien. Briterne har meget at være stolte af, ikke mindst fodbold, punk, øl og Monty Python. Mindre stolte kan de gæve britter være af Nick Griffin og Andrew (...)

Turen går til EU (2. del)

1 June 2010 · Fortsættelsen af serien om de fascistiske kræfter i EU. Her i anden del kommer vi forbi Finland, Grækenland og Holland, hvorfra højreekstremister er blevet indvalgt i (...)

Turen går til EU (1. del)

9 March 2010 · Den rabiate højrefløj er rykket ind i Europaparlamentet. Dette er første del af en serie, der sætter fokus på de fascistiske kræfter i EU. I første del af 'Turen går til EU' kommer vi forbi Belgien, (...)