Hvem er fascisterne på folkemødet

Når politikere, journalister og resten af den danske elite i år mødes på Bornholm for at holde folkemøde, vil de i år også kunne møde fascister.
På det lille område, der strækker sig omkring en kilometer, vil kontroversielle personer og partimedlemmer såsom Geert Wilders, Danskernes Parti, Gyldent Daggry, Forza Nuova, L’Œuvre française, Frit Danmark og SIAD alle være at finde.

Muslimer er terrorister: Trykkefrihedsselskabet, Geert Wilders og Frihedspartiet

Trykkefrihedsselskabet står bag invitationen til den hollandske formand for Frihedspartiet (PVV). Frihedspartiet blev dannet i 2005 og har ifølge den hollandske redaktør af magasinet Alert!, Jeroen Bosch, forsøgt at dominere den hollandske debat om islam, integration, migrationsarbejdere, asyl, retsområdet og EU siden dannelsen.

Wilders er bedst kendt for filmen Fitna (2008), som er et 17 minutters angreb på islam, der beskyldes for være antisemitisk og terroristisk. Geert Wilders
har tidligere besøgt Malmø, hvor han er blevet mødt med store protester.

Læs artiklen »Æg og slagord mod Wilders-fans« hos Projekt Antifa

Trykkefrihedsselskabet, der står bag invitationen til Geert Wilders, er ligesom ham kendt for deres rabiate kritik af islam. Foreningen blev dannet i 2004 af Lars Hedegaard og samler ifølge Researchkollektivet Redox personer fra blandt andet Den Danske Forening og lignende grupper ved sine arrangementer. Kim Bang Andersen, der er tidligere medlem af Dansk Front, som er et selverklæret racistisk netværk, deltager ofte i Trykkefrihedsselskabets arrangementer.

DR vurderer, at der formentlig vil være et markant øget sikkerhedsopbud på grund af Geert Wilders, da han ifølge dem står højt på Al-Qaedas dødsliste. Det menes, at han tidligere i år har været målet for et attentat

Læs artiklen »Bornholms borgmester: Geert Wilders vil forandre Folkemødet« hos DR

Holocaustfornægtere og forbud mod homoseksuelle: Danskernes parti

Imens Trykkefrihedsselskabet har inviteret Geert Wilders, har Danskernes Parti inviteret sig selv til Folkemødet og brugt anledningen til at invitere flere kendte fascister. Heriblandt Georgios Epitideios fra Gyldent Daggry, Roberto Fiore fra Forza Nuova og Yvan Benedetti fra L’Œuvre française.

Danskernes Parti blev dannet, efter en mindre gruppe var brudt ud af Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse (DNSB).

Partiet er inspireret af Svenskernes Parti, som i stigende grad har bevæget sig væk fra den mere traditionelle nationalsocialistiske retorik til i stedet at markere holdninger på områder såsom dyrevelfærd, børneopdragelse, tilbagetrækning af de danske tropper og velgørenhed for etniske danskere.

Danskernes Parti ønsker ifølge Researchkollektivet Redox at markere sig parlamentarisk som et alternativ til Dansk Folkeparti. I 2003 stillede partiet op til kommunal- og regionsrådsvalget, hvor de fik mere end 6.000 stemmer. Redox vurderer, at deres leder Daniel Carlsen i dag har overtaget DNSB’s tidligere leder Jonni Hansens position som en af Danmarks mest kendte nazister.

Daniel Carlsen blev for alvor kendt i offentligheden, da han fortalte offentligt, at han tog til Ukraine for at mødes med Svoboda
Læs artiklen »Kendt højrenational på vej til Ukraine« hos Ekstra Bladet

Det ukrainske parti kæmper ifølge Ekstra Bladet blandt andet for et forbud mod homoseksualitet og indvandring. Udover at dele Svobodas holdning til homoseksualitet og indvandring er Daniel Carlsen en indædt fornægter af holocaust. Da han i 2008 tog med Nyhedsavisen, og Gross, en overlevende fra Holocaust-Birkenau, til Auschwitz-museet, nægtede han at give hånd til Gross og afviste hans oplevelser. Hvis Gross ikke havde set mennesker blive gasset, mente Carlsen ikke, at der var grund til at tro ham. En af Daniel Carlsens mere kontroversielle udtalelser kommer fra DNSBs forum tilbage i 2008: ”Jeg har gjort meget. Mit første jødedrab har jeg dog endnu til gode.” Læs artiklen om Daniel Carlsen hos Dansk Institut for Internationale Studier, Holocaust og Folkedrab

Mord på politiske modstandere: Gyldent Daggry

Danskernes Partis gæst Georgios Epitideios kommer fra den nynazistiske gruppe Gyldent Daggry, som er berygtet for deres utallige episoder med vold over for politiske modstandere og immigranter.

En af de mere omtalte sager var, da et 45-årigt medlem stak den venstreorienterede rapper Pavlos Fyssas (alias Killah P.) ihjel. Mordet førte til fængslingen af en række ledende medlemmer af Gyldent Daggry. Anholdelserne fik Danskernes Parti på gaden med en solidaritetsmanifestation i Danmark. 30. September 2013 dukkede en lille håndfuld nynazister med Daniel Carlsen i front op foran den græske ambassade. På et fotografi bragt på Danskernes Partis hjemmeside ses Carlsen & Co. med et banner med teksten “Løslad de politiske fanger”.

Læs artiklerne »Mordet på Pavlos Fyssas en uge derpå«
Og »Gyldent Daggrys leder anholdt« hos Projekt Antifa

Antonis Samaras, der var premiereminister i Grækenland for det konservative parti Nea Demokratia fra 2012 til 2015 har tidligere udtalt, at: ”Gyldent Daggry skal stoppes i at undergrave demokratiet”.

Anklaget for bombemassakre: Forza Nuova

Fra Italien kommer Roberto Fiore fra Forza Nuova. Partiet blev grundlagt i 1997 af netop Roberto Fiore sammen med Massimo Morsello.

Både Fiore og Morsello blev anklaget for med syv andre at have været involveret i bombeangrebet på hovedbanegården i Bologna i 1980.
I Bologna-massakren døde 85 mennesker, og mere end 200 blev såret. Politiet mistænkte Roberto Fiore for at tilhøre den højreradikale gruppe Armed Revolutionary Nuclei. Flere af dets medlemmer blev senere kendt skyldig i massemord.

Læs artiklen »Disse 3 højrenationale kan vælte Folkemødet på Bornholm« på tv2.dk

På grund af anklagerne flygtede Fiore først til Tyskland og derefter til England. Italien begærede de to udleveret, men blev afvist af England med begrundelsen, at de udelukkende var anklaget for noget politisk, hvilket skyldes, at de to var anklaget for at have ”konspireret” om angrebet – ikke at have udført det.

Både Fiore og Morsello vendte efter en årrække i England tilbage til Italien, hvor de altså grundlagde Forza Nuova. Også Forza Nuova samarbejder med Svoboda

Læs artiklerne »Efter Euromaidan: Fare for øget fascistisk indflydelse« og »Jerngardens arvtagere på march igen« hos Projekt Antifa.

Partiet har været voldsomt kritiseret for deres kampagner imod immigration og homoseksualitet. En af deres kampagner rettede sig mod Italiens første sorte minister, Cecile Kyenge. Partiet hang løkker op i byen Pescara, da ministeren var på besøg, sammen med plakater med budskaber som ”Immigration, folkets løkke!” og ”Alle bør leve i deres eget land.”

Læs artiklen »Racister protesterer over Italiens første sorte minister« hos Projekt Antifa

Læs mere om Forza Nuova hos Projekt Antifa

L’Œuvre française

Danskernes Partis sidste gæst er Yvan Benedetti fra L’Œuvre française, som er noget mindre kendt end Gyldent Daggry og Forza Nuova. Yvan Benedetti er tidligere medlem af Front National, men blev smidt ud af partiet. I dag er han leder af det højreradikale parti L’Œuvre française

Klar til selvtægt på Folkemødet: Frit Danmark

De gæster, der senest har meldt deres ankomst til Folkemødet, er Frit Danmark, SIAD (Stop Islamiseringen af Danmark) og For Frihed, det initiativ, der tidligere kaldte sig Pegida.

Frit Danmark går ifølge Redox ind for et indvandringsstop og udvisning af muslimer og kriminelle. Gruppen består af Michael Ellegaard, som har tre voldsdomme bag sig og er dømt for at skyde en politibetjent. Gruppen, der i dag kun udgøres af Michael Ellegaard, har tidligere haft en samarbejdsaftale med SIAD, men den er ophævet.

Frit Danmark er stort set ikke aktiv, bortset fra vedligeholdelsen af deres hjemmeside. Michael Ellegaard har over for Jyllands-Posten erklæret, at “Vi er klar til med de nødvendige midler at forsvare os selv i en given situation.”

[Læs artiklen »Højreradikalt parti klar til selvtægt under Folkemødet« hos Jyllandsposten

 >http://jyllands-posten.dk/politik/ECE7718418/H%C3%B8jreradikalt+parti+klar+til+selvt%C3%A6gt+under+Folkem%C3%B8det/]

Frit Danmark havde planlagt sammen med SIAD at udstille Muhammedtegningerne, men det er aflyst efter Bornholms borgmester, Winni Grossbøll fra Socaildemokraterne har bestemt det. Læs mere hos Politiken

SIAD og Pegida

SIAD startede i 2005 og ledes ifølge Redox af talsmanden Anders Gravers og P.H. Bering, som er den ideologiske hjerne. Bering er fra Nordjylland, hvor han to gange tidligere har forsøgt at komme i byrådet for listen ”Stop Indvandringen”. SIAD har stået bag flere demonstrationer i Danmark og har brugt grupper som Frie Danske Nationalister, Danish Defence League og Rightwings som vagtværn til deres arrangementer.

Også Pegida, som nu kalder sig For Frihed, har meldt deres ankomst på Bornholm. Det gør de for at sætte fokus på deres kernesag: hadet til islam og muslimer. Planen er at sende live-tv via de højreradikale websider Uriasposten og Snaphanen, samt at dele diverse materialer ud.

Pegida blev stiftet med inspiration fra den tyske såkaldte Pegida-bevægelse. Pegida står for “Patriotischen Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes” og er altså imod, hvad de kalder islamiseringen af henholdsvis Danmark og Tyskland. Pegida eller For Frihed ledes i dag Nicolai Sennels, som ifølge Redox tidligere har stillet op til folketinget for Dansk Folkeparti. Han har i dag meldt sig ud af Dansk Folkeparti.

Alle Redox-henvisninger