Mandag står også i antifascismens og solidaritetens tegn

”På 70-året for Danmarks befrielse vil vi vise vores modstand mod diskrimination, racisme og krig.” 4. Maj-Initiativet.

I år starter 4. Maj-arrangementet på Rådhuspladsen og bevæger sig derfra mod og gennem Istedgade til Enghaveparken.

Blokade af racisterne i Pegida

Samtidig med 4. Maj-initiativets arrangement indkalder Revolutionære Antifascister (RA) til blokade af racisterne i Pegida’s planer om endnu en racistisk mandags march startende på Axeltorv, lige rundt om hjørnet fra rådhuspladsen.

“På mandag er det 4. Maj og vi vil sørge for at INGEN racistiske marcher bliver gennemført på 70-års dagen for befrielsen fra den nazistiske besættelsesmagt. Konceptet er det samme som sidst; vi vil blokere for Pegida ved enten at tage Axeltorv helt fra dem eller ved at blokere for vejene til/fra pladsen. Vores mål er at fratage dem deres mulighed for at marchere i gaderne og samtidigt sikre, at de ikke tiltrækker nye og ikke frit kan sprede deres racistiske propaganda. Ingen platform for racisme.” lyder det i RA’s indkaldelse til blokaden på deres facebookside.

RA’s blokade starter kl 17.45.

Konferencier ved 4. Maj-Initiativet: Christine Lundgaard. Talere: Yonathan U. Goldsthein og Bjørn Elmquist. Musik Annisette (Savage Rose), Fastpoholmen, D/Troit og The Small Gang.

Mere om 4. Maj-Initiativet her og mere om RA’s blokade af Pegida her.