Deltag i markeringen af den Internationale dag mod racisme

I København er der to steder inviteret til foredrag, debat og taler om og mod racisme.

I Nørrebrohallen vil der med taler, tanker, musik og handling blive sagt fra over for racisme og diskrimination fra kl 13 . Udgangspunktet for eventet er det forkastelige faktum, at næsten halvdelen (45 %) af alle flygtninge, indvandrere og efterkommere i Danmark oplever at blive udsat for diskrimination. Arrangementet er gratis og organiseret af Ankestyrelsen, Enheden for antidiskrimination, Institut for Menneskerettigheder, Københavns Kommune, Stemplet, Dansk Metal, FOA, Spillerforeningen og 3F.

I den anden ende af København inviterer Demos, Antiracistisk Netværk, DRC, SOS mod Racisme m.fl. til oplæg og debat om Dan Park, Trykkefrihedsselskabet og racistisk vold i Tyskland. –Det foregår hos fagforeningen BJMF på Mølle Allé 26 i Valby og starter kl. 17.

Sammen gennem byen mod racismen

Lørdagen byder også på demonstrationer i Aarhus, Odense og København, som alle starter kl. 13.

I Odense inviterer Racismefri By – Odense for Mangfoldighed til demonstration fra Banegårdspladsen. Gå med i optoget mod hverdagsracisme, under parolerne: “Sig velkommen til asylansøgerne Det er mennesker, som flygter fra krig, og undertrykkelse. Vi har plads og vi har råd til at hjælpe” og “Sig ja til en fremtid med mere åbenhed, dialog og gensidig respekt. Giv ikke plads til at højrefløjen og fascisterne vokser i ly af hverdagsracismen”.
Den antiracistiske gruppe, Reaktion, opfordrer desuden til fællesafgang til demoen i Odense fra Vejle, Fredericia og Kolding.

Aarhus for Mangfoldighed indkalder til demonstration under parolen “For mangfoldighed – stå sammen mod racisme”. Modstanden mod racisme i Aarhus går fra Skt. Knuds Torv gennem byen til Store Torv, hvor der vil være taler, musik og underholdning.

I København er der indkaldt til demonstration fra Vesterbros Torv med den kommende valgkamp in mente: “Med udsigterne til en beskidt og racistisk valgkamp er det vigtigere end nogensinde, at vi står sammen imod den racistiske hetz. Vi har alle et ansvar for at stoppe den racistiske hetz – den 21. marts og i din hverdag”. Bag denne begivenhed står Racismefri By København, Børnebørn for Asyl, København for Mangfoldighed, SUF Antiracistisk Gruppe Hovedstaden og Internationale Socialister.

FNs internationale dag for bekæmpelse af racistisk diskrimination

FNs internationale dag for bekæmpelse af racistisk diskrimination blev udråbt i oktober 1966. Datoen, d. 21. marts, blev fastlagt med reference til den såkaldte Sharpville-massakre i Sydafrika i 1960. Her beskød politiet en demonstration, og dræbte 69 sorte demonstranter.
De flere tusinde demonstranter protesterede mod apartheid-lovgivningen “The Pass-law”. Lovgivningen var designet til at øge segregeringen af befolkningen, ved gennem paskontrol at bestemme og begrænse den sorte befolknings bevægelsesfrihed.