Antifascister stopper racistisk patrulje i København

Den seneste tid har den racistiske gruppe ’Danerværn’, der er organiseret omkring to facebookgrupper, gennemført en række såkaldte “Goddag-møder”, hvor nye medlemmer kan hilse på dem, der allerede er inde i varmen. Møderne tæller typiske 2-5 personer.

Danerværn er først og fremmest en facebookorganisering for internetracister, der i hobetal samles i en halvåben og en hemmelig gruppe. Heri spreder de åbenlyst racistisk materiale ligesom de deler sine voldsfantasier.

Danerværns fysiske aktiviteter handler om at gennemføre såkaldte patruljer, hvor medlemmerne i grupper går rundt i det offentlige rum for at gribe ind, hvis der sker ulovligheder. Tanken er, at beskytte “danskerne” mod “de fremmedes” overgreb.

Gruppen består hovedsagligt af personer, der ikke tidligere er kendt fra højreradikale kredse, men enkelte af medlemmer er kendt fra mere organiserede grupper. Langt de fleste medlemmer er blot aktive på internettet og aktiviteterne i den virkelige verden er ret begrænsede.

Tirsdag ville Danerværn så gennemføre et “Goddagmøde” med efterfølgende patrulje i Nordvest. De nåede dog ikke langt før en større gruppe antifascister i følge Projekt Antifas kilder angreb dem, opløste patruljen og jog dem på flugt.

Enkelte af Danerværns medlemmer har de seneste uger deltaget i Pegida-demonstrationerne rundt omkring i Danmark.