Pegida fortsætter deres nedtur, mens modstanden vokser

En lille flok på ca 30-40 folk fra den yderste svenske højrefløj forsøgte mandag den 9. Februar at få den tyske Pegida-bevægelse startet i Sverige med en demonstration på Stortorget i Malmø. Pegida-gruppen talte udover både kendte og ukendte islamofober og racister også, den kontroversielle kunstner og nazisympa tisør, Dan Park og et par enkelte nazi/skinhead-typer.

Massiv modstand fra flere tusinde antiracister, mindst 3.000 ifølge Malmø’s politi, sørgede dog for at Pegida’s had-manifestation i Malmøs fra første til sidste minut var en fiasko. Pegida-gruppen var placeret i den ene ende af torvet bag flere lag hegn og kæder af politi. Budskaberne nåede dog knap nok frem til de par tusind antiracister, der stod helt op til og hele vejen rundt om hegnene og politikæderne. Deres taktfaste kampråb overdøvede Pegida-folkenes taler totalt.

Også i København var moddemonstrationen langt større end Pegida-manifestationen, der ligesom tidligere gange, var flyttet til et nyt sted i byen. Denne gang til Axel Torv mellem Vesterport Station og Rådhuspladsen. Og mens Pegida-dk kun samlede i underkaten af 40 personer til deres manifestation gik omkring 300 antiracister med i København For Mangfoldigheds demonstration fra Sankt Hans Torv på Nørrebro til Gammeltorv i Indre By.

Læs meget mere om Pegida’s nedtur hos Modkraft og hos Sydsvenskan her

Husk at følge med hos København For Mangfoldighed i forhold til modstanden mod Pegida i København.