Dresden: 10.000 deltagere i anti-flygtninge-demonstration

Pegida. Umiddelbart lyder det som et naturlægemiddel eller en ukendt dyreart. Det er det desværre ikke. Pegida er forkortelsen for ”Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes“ på dansk ”Patriotiske europæere imod islamiseringen af aftenlandene”.

Aftenlandene, er et kulturkristent begreb, der beskriver det vestlige Europa. Begrebet bliver sat i et modsætningesforhold til ”morgenlandene” – Mellemøsten og islamisk kultur.

Pegida har gennem de sidste par måneder arrangeret mandags-gåture i Dresden. Gruppen, der udspringer af den antimuslimske bevægelse, og som politisk kan sammenlignes med SIAD/SIOE (Stop islamiseringen af Danmark/Stop the islamisation of Europe), har formået at samle flere og flere tilhængere, mandag for mandag. Forrige mandag samledes 7.500 islammodstandere. I mandags blev Pegidas hidtil største demonstration med hele 10.000 deltagere.

Pegidas gåture mødes heldigvis også af antifascistisk modstand. Forrige mandag lykkedes det 1000 moddemonstranter at blokere racisternes rute, så deres gåtur blev et godt stykke kortere end planlagt. I går samledes 9.000 antifascister i protest mod Pegida.

Pegida er desværre ikke den eneste højreradikale gruppe, der oplever stor opbakning i Tyskland. Flere Pegida-grupper skyder op rundt omkring i andre bundeslande. I Leipzig kalder de sig ”Lepida”, i Bayern ”Bagida”, i Düsseldorf ”Dügida”, i Darmstadt ”Dagida, osv. osv.

Med tyske flag og hovedparolen ”Wir sind das Volk” (Vi er folket), marcherer Pegida hver mandag gennem Dresdens gader. Udover ”bekymrede borgere”, samler demonstrationerne alt fra højreorienterede hooligans til NPD-medlemmer og nazister fra små voldelige organisationer.

Nazidemonstrationer er blevet hverdag i Berlin

Udover Pegida og HoGeSa (Hooligans Gegen Salafisten)og deres massedemonstrationer, oplever Tyskland, herunder også Berlin, en ekstrem stigning i naziaktiviteter.
Hver mandag demonstrerer ”borgerbevægelsen Marzahn”, i den østberlinske bydel Marzahn, mod en kommende nød-flygtningelejr. Demonstrationerne samler typisk mellem 500 og 1000 mennesker, heriblandt kendte voldsberedte nazister.

I Berlin-Buch demonstrerer nazister og racister ligeså hver mandag, imod en anden kommende flygtningelejr. Demonstrationerne bliver organiseret af NPD og samler et par hundrede deltagere hver mandag.

I bydelen Köpenick skal der også ligge en flygtningelejr, hvilket også her har ført til nazistiske og racistiske protester. I gennem de seneste uger har nazister gennemført flere demonstrationer sammen med bekymrede lokale. Demonstrationerne samler mellem 200 og 400 højreorienterede.

Angreb på flygtninge

Foreningen Pro Asyl offentliggjorde i starten af november en alarmerende statistik over den stigende nazistiske aktivitet i Tyskland.
Fra januar til oktober i år er der begået 29 overfald på flygtninge, 23 brandanslag og yderligere 27 hærværksaktioner mod flygtningelejre, samt 194 demonstrationer eller manifestationer imod flygtninge. En skræmmende udvikling der i lyset af de seneste måneder ikke ser ud til at vende.