Tyskland: Asylansøgeres hjem angrebet af Molotov cocktails

Tidligt søndag morgen den 12. november blev et asylcenter i byen Groß
Lüsewitz, tæt på Rostock, angrebet med to molotov cocktails.
Det skriver mediet »The Local«.

Læs artiklen »Attackers throw Molotov cocktails at asylum home« hos The Local

Angrebet, som politiet nu undersøger, var rettet mod en bygning, hvor der bor otte familier med forskellig nationalitet.
Ifølge politiet var der heldigvis ingen personer, der kom til skade eller var i fare på noget tidspunkt, da ilden brændte ud af sig selv.

Politiet eftersøgte området for skyldige, men uden held. Der er nu igangsat en efterforskning for alvorlig brandstiftelse.
Efterforskerne mener, at gerningspersonerne havde et politisk motiv og tager sagen alvorligt, da »folk var i stor fare for at komme til skade«.

Angrebet betyder nu, at en politienhed vil holde vagt foran centret for at undgå fremtidige angreb mod asylcentrets beboere.

Under angreb flere steder

Episoden kommer i kølvandet på afsløringen af flere sager i Tyskland, hvor privat ansatte sikkerhedsfolk med tilknytning til nynazistiske og højreradikale kredse, i en længere periode uset har kunnet begå alvorlige overgreb mod asylansøgere.

Læs artiklen »Asylansøgere groft ydmyget i tysk center« hos DR

Tyskland har ifølge DR i to år været Europas største destination for asylansøgere, især fra Syrien og Irak.
Ifølge tal fra den tyske regering er tallet vokset til mere end 129.000, hvilket svarer til 29 procent af alle de mennesker, der søger asyl i Europa.