Grove overfald på Nørrebro de sidste to weekender

Det første overfald fandt sted lørdag nat d. 20. september. Her bliver tre kvinder udsat for en hatecrime i området omkring Møllegade og Guldbergsgade.

Kvinderne bliver passet op af en mand, som først agerede venligsindet, men bliver aggressiv i det øjeblik han antager dem for at være lesbiske. Først bliver kvinderne chikaneret og tilsvinet, de trues med voldtægt og da kvinderne siger fra, bliver de slået i jorden flere gange. Kvinderne forsvarer sig og den tumult som opstår, får en større gruppe forbipasserende til at ligge sig imellem og bidrager dermed med til, at overfaldet stoppes.

Det andet overfald fandt sted tidligt om morgenen lørdag d.27. september, blot en uge efter det foregående. Her bliver en gruppe på to kvinder og en mand overfaldet foran Trabi Bar ved Folkets Park på Nørrebro. Selskabet befinder sig i området foran baren, hvor de af to mænd bliver overfuset med grove, sexistiske tilråb.

Den ene af kvinderne går frem og beder mændene stoppe chikanen, hvorefter hun bliver overfaldet og sparket så voldsomt i hovedet, at hun mister bevidstheden. Mens hun ligger ned på jorden, bliver hun sparket af de to mænd. Herefter går en person fra selskabet frem for at stoppe overfaldet, men bliver i stedet selv slået, presset op mod en bil og overdynget med slag og spark. Overfaldet var meget voldsomt og flere af de involverede er efterfølgende blevet behandlet på skadestuen.

Et lokalt initiativ fra Nørrebro indkalder til demonstration om aftenen fredag. d. 10.oktober, som en reaktion på overfaldene. Hold øje med facebook og PA’s hjemmeside for mere information.