Statsadvokaten dropper retssag mod antifascister

PET’s sag mod en gruppe antifascister fra København, der var i byretten i efteråret 2013, er nu endegyldigt slut. Man havde ellers anket imod fire af de tiltalte.

Sagen startede i 2010, da PET beskyldte antifascister for overtrædelse af straffelovens § 114f, også kaldet “den milde terrorparagraf” – en sigtelse, de senere måtte droppe. I stedet blev antifascisterne tiltalt for vold mod nazister, nogle også for hacking af nazisters mailkonti samt et par mindre forhold.

Tre blev pure frifundet ved byretten og tildelt erstatning, mens de fire sidste blev frifundet for hovedparten af anklagerne. De fire fik alle korte betingede domme, hvilket statsadvokaten nu har accepteret.

“Vi har ventet i mere end fire år, hvilket er helt absurd. Det er tydeligt at myndighederne har ønsket at pacificere os og vores kammerater så længe som muligt,” siger en af de tidligere tiltalte til Projekt Antifa.

Han bruger samtidig lejligheden til at sende en hilsen til bevægelsen:

“Vi vil fra vores side gerne sende en stor tak til alle de mange antifascister i ind- og udland, der har støttet os fra PET slog til i 2010 og frem til i dag. Det har været en uvurderlig hjælp, og vi er meget taknemmelige for den konkrete solidaritet vi har oplevet,” siger han.

Ankesagens ophævning betyder, at dommene fra byretten står ved magt.