Antifascister: Svensk naziturne skal stoppes

I september er der valg i Sverige. Her stiller Svenskarnas Parti op i mere end 30 kommuner.

Som led i deres valgkamp tager de fra 23. august og en uge frem på rundtur i hele Sverige, hvor de i mere end 20 byer vil gennemføre torvemøder. Det hele afsluttes – hvis det da går, som nazisterne ønsker – med en stor demonstration igennem det centrale Stockholm.

Overalt i Sverige er antifascister nu i gang med omfattende mobiliseringer, og det går stærkt fremad. Det seneste halve års begivenheder med først naziangrebet i Kärrtorp i december og få måneder senere drabsforsøgene i Malmö har betydet, at antifascisme er på dagsordenen i brede kredse på den anden side af broen.

Også mange antifascister fra Danmark forventes at deltage i protesterne. Den 23. august, hvor naziturneen starter, skal Svenskarnas Parti (SvP) besøge Ystad, Malmø og Helsingborg. Her har Antifascistisk Aktion (AFA) annonceret fællesafgang fra København for at bakke op om de skånske kammeraters protester.

Ugen efter, når SvP vil demonstrere i det centrale Stockholm, har AFA annonceret bustur fra København. Mere info om turene den 23. og 30. følger snarest. Hold gerne øje med Projekt Antifa på Facebook.

Tags: