Sidste informationer om Antifa Toolbox-seminaret

Afgang med bus bliver fredag klokken 17.00. Vi forventer at være tilbage søndag omkring kl 17.00.

Husk at medbringe:

 Sovepose

 Liggeunderlag

 Tandbørste

 Håndklæde

 Tøj du kan bevæge dig i

 Skrivegrej

 Kontanter til snacks og drikkevarer

 Solcreme

 Badetøj (hvis man godt kan lide at bade altså)

Workshopbeskrivelser:

Fredag aften åbner vi weekendseminaret med en forelæsning om sikkerhed. De seneste år har vi oplevet, at politi og PET har slået hårdt ned på den antifascistiske bevægelse. Vi ser på hvad man kan gøre for at beskytte sig selv og sine kammerater mod repression fra både myndigheder og fascister.

Om lørdagen kommer RUSK og holder et oplæg om rettigheder i forbindelse med demonstrationer, tilbageholdelser og hvis man bliver anholdt. Oplægget vil kredse om grundlæggende rettigheder og need-to-know for antifascister.

Bagefter arrangerer vi en længere workshop om hvordan man agerer i grupper på gadeplan. Målet er både at reflektere over hvordan man som individ og kollektiv handler, når vi går på gaden for at stoppe nazisterne og at træne konkrete scenarier. Tag tøj på, som du kan bevæge dig i. Der vil være mulighed for at bade efterfølgende.

At nazisituationen i København har forandret sig i forhold til for et og to år siden er alle formentligt klar over. Men hvilke grupper er det, der er aktive, hvem er nazisterne og hvordan er de indbyrdes relationer? Redox kommer lørdag eftermiddag og giver et unikt indblik i den københavnske naziscene.
Det offentlige rum er en kampplads. Når vi sætter klistermærker op og maler graffiti, så er det ikke bare fordi det er sjovt og flot. Det handler om at dominere det offentlige rum, og endnu vigtigere: at sikre at nazisterne ikke dominerer det. Hvert eneste naziklistermærke på lygtepælene er et small scale overgreb på dem, der udsættes for fascisternes vold. I workshoppen snakker en aktivist fra Projekt Antifa om hvorfor det er vigtigt at rive naziernes svineri ned og sprede antifascistisk propaganda i det offentlige rum. Bagefter laver vi graffitistencils sammen. Vi har materialet, du skal bare have ideen med!

Søndag starter med selvforsvar. Til selvforsvarsworkshoppen vil der være fokus på selvforsvarsteknikker til brug i uønskede situationer. Der vil blive lagt vægt på hvordan man kommer bedst muligt ud af en situation, hvor man bliver forsøgt overfaldet. Selvom der primært være fokus på praktiske øvelser, vil der også være tid til at reflektere over øvelserne og hvordan de kan bruges som basis. Workshoppen åbner muligheden for at snakke om vold på en måde der giver plads til at reflektere over hvordan vi undgår en afstumpet og machoid omgang med voldelige situationer, samt hvordan vi alle møder vold på forskellige niveauer, alt efter hvilken position i samfundet vi har.

Vi afslutter søndagen med et oplæg fra AFA, der kommer til at fortælle om hvilke nye initiativer, der er på bedding i den kommende tid. Oplægget vil give en kort analyse af nazisituationen i København præsenterer derefter deres bud på, hvordan vi sammen stopper den nazistiske opblomstring.

Tags: