AFA indkalder til weekendseminar: Naziproblemet er vores fælles ansvar

Det er det seneste halve års nazistiske fremstød i hovedstadsområdet, der har fået Antifascistisk Aktion til at indkalde til et weekendseminar for københavnske antifascister.

”Vi har oplevet især Danmarks Nationale Front (DNF) øge aktivitetsniveauet, ligesom også Danish Defence League, Danskernes Parti og RightWings fra tid til anden stikker snuden frem. Det sker efter en årrække, hvor fascisterne har været totalt passive i hovedstaden,” siger Sille Lindeberg, der er talsperson for Antifascistisk Aktion (AFA).

Og dét skal der slås hårdt ned på, mener hun.

”Dansk Front blomstrede op efter Jyllands-Postens karikaturtegninger, og selvom opblomstringen kun varede et års tid, så tog det adskillige år at få rigtigt bugt med problemet. Jo før vi får knust den spirende nazibevægelse, desto mindre bliver efterdønningerne,” siger hun.

For at styrke den antifascistiske bevægelse i hovedstaden indkalder AFA således til seminar.

”Målet er, at vi kommer hjem fra seminaret som en stærkere bevægelse. At folk knytter bånd til hinanden, at skel på tværs af alder og erfaring bliver visket ud, og at vi sammen bliver klogere på, hvordan vi kan knuse den fascistiske bevægelse,” siger hun og uddyber:

”Derfor er fokus på seminaret meget på, hvordan vi går på gaden. Hvordan forsvarer vi os selv, hvis vi bliver angrebet, og hvordan agerer vi i fællesskab, når vi skal ud og stoppe fascistiske aktiviteter? Men samtidig vil der også være mere stillesiddende aktiviteter, når f.eks Redox kommer og giver en dagsaktuel opdatering på de københavnske nazister,” siger Sille Lindeberg.

Du kan tilmelde dig på to måder:

 Enten kan du dukke op i caféen på medborgerhuset Støberiet onsdag den 21. maj mellem kl. 17 og 19, hvor du bliver skrevet på tilmeldingslisten når du betaler de 200 kroner (kun kontant, vi tager ikke kort).

 Alternativt kan du tilmelde dig via Revoshop.dk, som AFA har lavet et samarbejde med. Du går blot ind på Revoshop.dk og køber varen ”Billet til Antifa Toolbox”. Når du får bekræftelse på, at betalingen er modtaget er du tilmeldt.

Læs meget mere om seminaret og se programmet her

Tags: