Seminar: Antifa Toolbox – en weekend med praktisk antifascisme

Læs mere om seminaret her

Hvorfor?

I løbet af det sidste års tid har vi set en opblomstring af den fascistiske vold i Hovedstadsområdet. Denne opblomstring er den største fascistiske fremgang i Københavnsområdet siden Dansk Front lukkede i 2007. Udover at vi har været så privilegerede i København ikke at skulle bekymre os om at blive overfaldet af nazister, når vi afholdt politiske arrangementer og derfor har kunne koncentrere os om andre kampe, har denne udvikling naturligvis den konsekvens, at vi nu står overfor et problem, som mange af os ikke har store erfaringer med.

Det næste stykke tid bliver et langt sejt træk, hvor vi må stå sammen for at genskabe den tilstand, hvor fascistisk aktivitet er nærmest ikkeeksisterende i og omkring København.
Det kræver kontinuitet og tålmodighed og ikke mindst, at vi er bevidste om vores ansvar som antifascister. Det betyder også, at vi er nødt til at øve os, og at erfarne aktivister må dele ud af deres viden til aktivister med mindre erfaring.

Vores mål med denne konference er at være med til at skabe en inkluderende bevægelse, hvor alle får mulighed for at være med. Vi vil forsøge at skabe et forum, hvor vi kan mødes og sammen blive klædt på til den kommende tids antifascistiske arbejde. Det skal ikke være sådan, at nogle af de antifascistiske tiltag, kun bliver for de få, der i forvejen har beskæftiget sig med det, eller for dem der råber højest. Når der i den kommende tid bliver indkaldt til antifascistiske modtiltag, hvis nazisterne rører på sig, er vores mål gennem denne konference, at folk ved, hvad de går ind til, at alle ved, hvor deres grænser går, og at folk kan tage det, de har lært på konferencen med, så de føler sig bedre rustet til de antifascistiske opgaver, vi står overfor.

Hvad?

I weekenden kommer vi en stor del af tiden til at beskæftige os med praktiske workshops. Disse inkluderer bl.a. selvforsvar og scenarietræning. Dette har vi valgt for at give alle mulighed for at lære basic selvforsvarsteknikker samt at blive bevidst om, hvilke scenarier der muligvis kan opstå, når vi går på gaden sammen. Vi lægger stor vægt på arbejde i grupper, gerne affinity-grupper, som er dannet inden konferencen, eller som muligvis allerede eksisterer.
Foruden praktiske workshops vil der være oplæg om nazi-situationen i København, antifascistisk strategi og sikkerhed. Der vil være workshops i, hvordan og hvorfor man skal organisere sig, samt en workshop om antifascistisk graffiti og stencils.

Hvordan?

Seminaret kommer til at foregå udenfor København. Afgang bliver fredag kl 17.00 fra Nørrebro med bus – ankomst søndag kl. 17.00 samme sted.
Der vil være vegansk mad hele weekenden. Det er inkluderet i prisen.

Weekenden er alkoholfri.

Der er en separatistisk sovesal for kvinder, lesbiske og transkønnede.

Har du spørgsmål? Så kontakt AFA på afa@antifa.dk.

Tilmelding

Det koster 200 kroner at deltage. Du tilmelder dig ved at købe billetten online hos Revoshop.dk senest den 21. maj. Derudover vil der være mulighed for at betale og tilmelde sig ved at møde fysisk op i caféen på medborgerhuset Støberiet på Blågårds Plads onsdag den 21. maj mellem 17 og 19.

Køb billet

PS: Sidste tilmeldingsfrist er onsdag den 21. maj kl. 23.59.

Tags: