Antifa konferencer i Athen og Berlin

I Athen bliver konferencen afholdt i forbindelse med den internationale aktionsmåned mod fascisme, der løber fra 21. marts til 21. april, under parolen: From France to the Ukraine, from Norway to Greece – NO PASARÁN!
Konferencen har fokus på fremvæksten af nynazisme og -facsisme under den kapitalistiske, økonomiske krise i Europa.
Konferencen arrangeres af “Antifascist Coordination Commitee of Athens and Pireus” (den antifascistiske koordinationskomité for Athen og Piræus, red.), som er en samling af 28 antiracistiske, venstrefløjs-, sociale og antiautoritære grupper. Samlingen er opstået som modsvar på fascisternes fremgang i Grækenland, og komitéen har sammen medvirket til at mobilisere titusinder af mennesker til protesterne i kølvandet på mordet af Pavlos Fyssas.

Hele indkaldelsen kan læses her

I Berlin indkaldes til en tre-dages konference, undre overskriften “Antifa in the crisis?” (Antifa i krisen, red.). Også i Berlin vil konferencen have fokus på fremvæksten af ny-fascistiske grupperinger og højrepopulistiske partier over hele Europa.
Konferencen vil tage et kritisk blik på den antifascistiske modstand og hvordan de antifascistiske bevægelser analyserer og reagerer på konsekvenserne af den økonomiske krise. Der inviteres til diskussion på tværs af landegrænser, om hvad fokus skal være i den antifascistiske bevægelse og hvordan antifacsismen kan levere adækvate modsvar og -strategier.

Hele indkaldelsen kan læses her