Nazist angriber antifascister – får bank og skyder efter dem

Lørdag blev en gruppe antifascister angrebet af Sydhavnsnazisten Michael Brix fra DNF, da de var ude og fjerne naziklistermærker i bydelen. Det skete lige da aktionen var slut, hvor de tilfældigvis løb ind i Brix nær Sjælør station.

Han slog her en af antifascisterne, hvilket resulterede i, at han blev overmandet og fik bank. Han løb herefter op i sin lejlighed, hvorfra han dukkede op med et gevær og begyndte at skyde efter antifascisterne. Det viste sig hurtigt, at det var et hardball-gevær, og straks blev skuddene besvaret med flaskekast, der knuste ruderne til hans lejlighed.

Kort efter ankom politiet til området og anholdt Michael Brix.

Racismefri By, der arrangerede aktionen, skriver således:

I dag har vi været i Sydhavnen for at pille nazistiske klistermærker ned. Aktionen var en stor succes. Vi samlede 40 mennesker til en flot kollektiv aktion, med rigtig god stemning. Vi havde god kontakt til alle vi mødte undervejs. Sydhavnen er nu blevet fri for mange hadefulde klistermærker.
I slutningen af aktionen forsøgte en nazist gentagne gange at chikanere os og overfalde os. Vi holdt sammen og overfaldsmanden blev anholdt.
Vi vil fortsætte med at arbejde for sammenhold, mangfoldighed og solidaritet. Vores styrke er at vi er de mange. Arbejdet i Racismefri By fortsætter.

NB: I Projekt Antifas første opdatering på facebook om episoden lørdag eftermiddag fremgik det, at det var en af Michael Brix’ venner, der skød ud af vinduet. Det har efterfølgende vist sig at være en misforståelse. Alle de vidner, som Projekt Antifa har været i kontakt med, har efterfølgende fortalt, at det var Brix selv, der skød.