Politibeskyttet nazimarkering blev en fiasko

Selvom arrangørerne af dagens demonstration mod salget af DONG på forhånd havde sagt, at nazister ikke var velkomne, så forsøgte en gruppe nazister fra Danmarks Nationale Front, DNSB og Nordiska Motståndsrörelsens danske afdeling alligevel at deltage.

Det gik dog ikke så godt. De blev af politiet placeret på den anden side af Frederiksholms Kanal, hvor de heilede, råbte “sieg heil” og flagede med et medbragt naziflag.

En stor gruppe antifascister, der deltog i den store demonstrationen mod salget af DONG, forsøgte at komme frem til nazisterne for at smide dem væk, men en talstærk politistyrke forsvarede nazisterne og pressede antifascisterne tilbage. I den forbindelse blev to antifascister anholdt, sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. De er nu løsladt igen.

Nazisterne blev herefter eskorteret af en større gruppe politi til Nørreport Station, hvorfra de tog toget hjem.

I gruppen af nazister sås også Andre Eiby, der forrige lørdag arrangerede det mislykkede tæskeholdstogt i Korsør. Han har den seneste tid tilnærmet sig DNF efter de seneste år at have været i kredsen omkring Danish Defence League. Gruppen talte desuden DNSBs formand Esben Rohde Kristensen samt Nordiska Motståndsrörelsens danske afdelings leder Henrik Jarsbo.