Københavnske antifascister arrangerer bustur til Dresden

Igen i år vil tyske nazister marchere i den tyske by Dresden. Trods officielt at finde sted for at mindes tyske ofre for de allieredes massive bombeangreb, fungerer marchen som rekrutteringsgrundlag for den fascistiske bevægelse.

Lokale tyske antifascister arrangerer derfor hvert år en moddemonstration. Tidligere moddemonstrationer har vist sig særdeles effektive, og også i år er der lagt store planer for, hvordan nazisternes march bedst muligt forhindres. Hovedtrækkene i planen går ud på, at blokere nazisternes marchrute med civilt ulydige aktioner.

Københavnske Antifascister arrangerer derfor bustur for at støtte det antifascistiske initiativ. Hvis du er interesseret i at tage med, kan du komme til info-møde i BumZen i København, mandag den 27. januar. Har du ikke mulighed for at komme kan du tilmelde dig direkte via dresden.bus@gmail.com. Prisen bliver højest 200 kroner pr. person, men bliver muligvis billigere hvis der kan samles penge ind til formålet. Tilmeldingen er bindende, og bussen kører sent onsdag aften, og er hjemme igen fredag morgen. Information om mødested fås på info-mødet eller ved tilmelding.

Københavnske antifascister holder desuden støttefest for busturen i Bumzen den 7. februar, hvor de lover fest og glade dage.

Projekt Antifa kan desuden oplyse at aktivisterne i øjeblikket undersøger muligheden for at lave endnu en bustur til Lübeck, hvor der er en tilsvarende march og moddemonstration årligt. Marchen finder typisk sted sidst i marts.

Læs mere om baggrunden for nazimarchen her.