Nazistisk offensiv i Sverige

Den nye offensiv startede, da en række af Stockholms sydlige forstæder blev ramt af nazistisk graffiti. Det fik beboergruppen ”Linje 17” til at arrangere en demonstration mod racisme. Demonstrationen blev angrebet af 30 bevæbnede nazister fra Svenska Motståndsrörelsen, der blev slået tilbage. Efter demonstrationen blev Joel, en antifascist fra Stockholm, varetægtsfængslet for drabsforsøg, efter at have medvirket til at slå nazisterne tilbage.

Ugen efter angrebet demonstrerede op mod 20.000 mod nazivolden i Kärrtorp. Samtidig var der massive solidaritetsdemonstrationer i mere end 10 svenske byer. Tre nazister fra Svenska Motståndsrörelsen sidder stadig fængslet efter angrebet, 24 andre er sigtet uden fængsling.

Efter en af solidaritetsdemonstrationerne, der fandt sted i Malmø, fik en demo-deltager malet hagekors og trusler på sin hoveddør.

Samtidig har en gruppe unge socialister fra RKU modtaget voldsomme trusler fra nazister. De har bl.a. modtaget skarpe patroner, ligesom de har fået ridset hagekors i døren. AFA Stockholm har udsendt en støtteerklæring efter truslerne.

Tidligere i denne uge gik det så ud over først en moské og en kirke i Stockholm og derefter venstrefløjsstedet Kafé 44, der begge blev overmalet med hagekors. Også en ung socialdemokrat fra Umeå har fået hagekors malet på sin dør. Det skete natten til i dag.

Torsdag i denne uge blev et 16-årigt medlem af Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund så overfaldet på gaden af to nazister i Malmö. Hun blev kaldt ”äcklig feministfitta” (ækle feministfisse, red.) og fik et knæ i maven. De to nazister citerede desuden en tale, som den 16-årige har holdt om indvandring.

Projekt Antifa følger selvfølgelig udvikling i Sverige.

Læs mere på Motkraft og Antifascisten.org.

Er du på Facebook, så anbefaler vi, at du liker Free Joel-kampagnen samt den nye side Antifascisme er altid selvforsvar for at få løbende information om situationen i Sverige.

Tags: