Kæmpedemo i Stockholm – antifascist fængslet for drabsforsøg

Hele sidste uge har forrige søndags naziangreb på en antiracistisk demonstration i Kärrtorp med både barnevogne og pensionister været et af hovedemnerne i den offentlige debat.

Mange debattører og politikere har taget afstand fra nazisternes angreb, men også peget fingre, af de militante antifascister, der forsvarede demonstrationen i Kärrtorp. Aktivister fra bl.a. AFA og Revolutionära Fronten, der var med i Kärrtorp, er blevet udråbt til voldsberedte ekstremister, og visse debattører har forsøgt at tegne det klassiske billede af to ekstreme yderfløje, der “blot” har forskellige politiske holdninger, men i øvrigt slås med hinanden er aftale som en slags politiske hooligans.

Det billede blev dog ødelagt søndag den 22. december, da mellem 16.000 og 18.000 gik på gaden i Kärrtorp i protest mod angrebet ugen inden. Det er den største antifascistiske demonstration i Sverige mange år.

Samtidig med demonstrationen blev antifascisten Joel varetægtsfængslet for drabsforsøg. Han medvirkede i forsvaret af demonstrationen i Kärrtorp og sidder nu fængslet henover jul og nytår.

Du kan sende hilsner og støtteerklæringer til Joel ved at skrive til revfront-sthlm@hushmail.com. Skriv “Brev til Joel” i emnefeltet.

#freejoel!

Tags: