Mislykkede naziprovokationer i København

Der var lagt i ovnen til en travl lørdag i København. AFA havde demonstration mod nazivold fra Nørrebro til Hovedbanegården, Racismefri By ville demonstrere i Sydhavnen og Danish Defence League havde annonceret løbeseddelsuddeling i Hellerup.

AFA’s demonstration gik fra Blågårds Plads til Hovedbanegården. Her tog en stor gruppe antifascister mod Sjælør station, hvor Racismefri Bys demonstration startede. Politiet var med i toget og forhindrede at det stoppede på Sydhavnen Station. Her stod der nemlig 10-12 nazister fra Danmarks Nationale Front med skjolde.

Demonstrationen gik fra Sjælør Station til Mozarts Plads. Da den passerede ikke langt fra Sydhavnen kunne DNF’erne ses råbe og skrige i sikkerhed bag politiet. De forsøgte senere at komme ned mod Mozarts Plads, hvor 250 antifascister var forsamlet, men blev stoppet af politiet og gik i stedet op i den lokale nazist Michael Brix’ lejlighed. Derefter forløb demonstrationen uden episoder.

Fra morgenstunden havde de lokale Sydhavnsnazister ellers forsøgt at chikanere en lille gruppe antiracister, der stod og gjorde klart til demonstrationen på Mozarts Plads. De tre nazister endte dog med at blive jaget på en hastig flugt.

Danish Defence League (DDL) viste sig aldrig i Hellerup kl. 12, hvor de havde annonceret, at de ville dele løbesedler ud foran Waterfront Shopping Center. Politiets indsatsleder og et par patruljevogne var på stedet, men DDL dukkede aldrig op. Senere på dagen sås Philip Traulsen og Peter Traulsen, der begge var blandt de bortjagede fascister ved DDL-manifestationen i onsdags, køre rundt i bil i Sydhavnen. De blev dog stoppet af politiet og ikke set igen derefter.

Tags:, ,