Antiracistisk demonstration i Stockholm jager nazister bort

Et par hundrede lokale beboere og antiracister samledes i dag i den Stockholmske bydel Kärrtorp for at demonstrere mod Svenska Motståndsrörelsen (SMR). Demonstrationen var kun lige begyndt, da den blev angrebet af ca. 30 nazister med blandt andet flasker og fyrværkeri. Under angrebet heilede nazisterne og råbte “Adolf Hitler”.

Antiracisterne blev på pladsen og tvang nazisterne til at flygte ud i skoven, mens demonstranterne råbte “Ingen nazister i vores gader”. Demonstrationen blev bagefter gennemført som planlagt.

Under tumulterne blev mange skadet, heraf flere alvorligt. 28 blev anholdt, hvoraf en er sigtet for drabsforsøg, mens andre er sigtet for voldsomt opløb, vold mod tjenestemand og hetz mod en forsamling.

Hagekors på skoler

Dagens demonstration var arrangeret af netværket “Linje 17” og deltagerne var en blanding af lokale beboere og organiserede antifascister. Deltagerne gennemførte manifestationen som en reaktion på, at det nazistiske SMR i den seneste tid har øget sine aktiviteter i området.

De har blandt andet malet hagekors på skoler og undergrundsstationer, ligesom der er forlydender om, at uniformerede SMR-medlemmer kamptræner på den lokale sportsplads.

SMR skriver på deres hjemmeside, at deres medlemmer står bag angrebet tidligere i dag. Den voldelige organisation har siden 2008 stået bag flere lignende episoder.

Expo: [http://expo.se/2013/nazister-attackerade-antirasistisk-demonstration_6307.html

 >http://expo.se/2013/nazister-attackerade-antirasistisk-demonstration_6307.html]

Aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18026469.ab

Netværket Linje 17: https://www.facebook.com/Linje17?fref=ts

Motkraft: http://motkraft.net/2013/12/15/afa-stockholm-nazister-jagades-bort-i-karrtorp/