Danish Defence League smidt ud af København

Der var kaldt til samling på Blågårds Plads klokken 16. Allerede her var politiet til stede, men de registrerede ikke, at mere end 150 antifascister i små grupper sev væk fra pladsen. Antifascisterne samledes i stedet på Fasanvej Metrostation. Herfra gik det mod Frederiksberg Centret. Først lige inden ankomsten forsøgte en lille gruppe betjente at stoppe aktivisterne. Folk var disciplinerede, holdt sammen og kom udenom politiet uden sammenstød eller konfrontation.

Foran Frederiksberg Centret stod en lille gruppe Danish Defence League-aktivister (DDL). Der blev råbt kampråb og kastet et nødblus, der landede på jorden foran dem. Enkelte af dem bar officielle DDL-uniformer. Igen var politiets indsats en anelse forvirret, hvilket betød, at de i stedet for at beskytte DDL blot skærmede indgangen til butikscentret. De fleste DDL’ere fortrak hurtigt, men efterlod en enkelt, der først efter en tids tumult blev reddet af i sikkerhed af politiet.

Herfra sad antifascisterne tungt på hele området. Der gik spredte rygter om hvor nazisterne var blevet eskorteret hen. Blandt andet at de skulle være blevet fulgt gennem centeret og ud på den anden side.

For at undgå en eskalering med politiet trak antifascisterne om på siden af Frederiksberg Centret. Her dukkede fire kendte fascister pludselig op fra metroen. De forsøgte at angribe antifascisterne, men blev i stedet jaget tilbage ned af metrotrappen mindre end et minut efter de var kommet til syne, indtil politiet gik i mellem og beskyttede fascisterne. De fire fascister blev herefter eskorteret ombord på en metro, mens politiet holdt en store skare antifascister tilbage.

Ifølge Projekt Antifas kilder blev to andre fascister angrebet, da de forlod området i deres bil cirka samtidig med konfrontationen ved Frederiksberg Centret.

Det blev en dag, hvor unge sortklædte aktivister stod side om side med ældre og umaskerede. Uanset baggrund var missionen den samme: Ingen nazister i vores gader!

Missionen lykkedes. Sammen mod fascisme!

Se video hos Local Eyes

Se fotos på facebook

Tags:,