Demonstration mod nazistisk vold 14. december

Demoindkaldelsen lyder sådan her:

På otte dage er København blevet ramt af to nazistiske overfald. Lørdag den 16. november blev tre unge aktivister overfaldet af fire nazister på Hovedbanegården. Søndag den 24. november blev en anden aktivist tidligt om morgenen slået ned på Nørrebrogade af en mand, der råbte “Danmark for danskerne”. Du kan læse mere om overfaldene her.

Selvom de to overfald formentligt ikke er hverken planlagte eller hænger sammen, så er det vigtigt at reagere. Vi må aldrig undervurdere truslen fra voldsberedte nazister, for vold er et grundelement i fascismen. Lige meget hvor fascisterne vinder terræn efterlader de et blodrødt spor.

Uanset om deres ofre er tilfældigt forbipasserende, politiske modstandere, eller minoritetsgrupper, der ikke passer ind i deres verdensbillede, så må vi stå sammen og afvise ethvert nazistisk forsøg på at vinde kontrol over det offentlige rum.

Derfor går vi på gaden og markerer, at nazisterne ikke kan stikke deres grimme fjæs frem, uden at få modstand.

SAMMEN MOD FASCISME!

ET ANGREB PÅ EN ER ET ANGREB PÅ ALLE!

Demoen er lørdag den 14. december og starter på Blågårds Plads klokken 10.30 (afgang 10.45 sharp). Vi går i demonstration til Hovedbanegården, hvor det ene overfald fandt sted. Herfra taget vi samlet til Sjælør station, hvor Racismefri By har demonstration i Sydhavnen.

Arrangør: Antifascistisk Aktion (AFA)

Ingen alkohol – ingen panik!