Ø-kandidat udvandrer fra debat med nazist

Episoden udspillede sig tidligere i dag på HTX i Fredericia. Vi overlader ordet til Enhedslistens kandidat i Fredericia, Cecilie Roed Schultz.

Politik kræver mod. Jeg er lige gået fra en paneldebat på HTX. Da jeg havde sat mig ned, kom Morten Shjetne fra Danskernes Parti og satte sig ned i den anden ende af panelet. Han stod ikke på listen over deltagere – åbenbart ved en fejl. Det er første gang siden anden verdenskrig, at organiserede nazister stiller op til valg i så stort et omfang. De stiller op for at få legitimitet. Det vil jeg ikke være med til at give dem. Så da jeg fik mikrofonen og skulle præsentere mig selv og min politik, fortalte jeg dette. Jeg fortalte, at jeg – i respekt for alle de mennesker Danskernes Parti vil sende ud af landet og ikke ser som legitime borgere – ikke kunne blive sidende. Jeg opfordrede eleverne til at kigge i de ungdomsflyers jeg havde lagt på bordene, til at kigge på facebook og vores hjemmeside. Jeg fortalte, at nu vidste de i hvert fald at der var ÉN politiker der stiller op til byrådet, som er imod racisme – ikke kun i ord. Og så gik jeg. Under STOR applaus. I er seje, jer på HTX. Tak.

At dømme efter reaktionerne på Facebook har Cecilie omfattende opbakning til sin boykot af nazisterne.