Amerikanske medier censurerer dokumentar om racisme i Israel

En kvinde der bliver verbalt overfaldet af en menneskemængde, ultranationalister der bruger nytårsaften på at marchere gennem gaderne for at chikanere sudanesere samt ministre der offentligt lover at smide samtlige indvandrere ud af landet. Disse hændelser passer tilsyneladende ikke ind i New York Times’ glansbillede af Israel.

Avisen havde bedt journalisten Max Blumenthal om at lave en kort dokumentar til en ny sektion på deres hjemmeside. Blumenthal er kendt for at lave dokumentarer om højrefløjen i USA og ekstremisme i Israel. Filmen han har produceret, er en 11 minutter lang dokumentar, der afslører en ekstrem racisme i Israel. Den viser både ’almindelige’ folk på gaden, erklærede racister og folkevalgte politikere som deltagere i en voldsom hetz mod især afrikanske migranter.

Efter at have modtaget filmen, har New York Times afvist at lægge den op uden nærmere forklaring. Blumenthal har efterfølgende sendt den til flere andre amerikanske medier, men ingen af dem har svaret på hans henvendelse.

Se filmen herunder