Politiet bagatelliserer knivstikkeri på Blitz-aktivist

I en pressemeddelelse fra i går aftes, kritiserer Blitz politiet, for ikke offentligt at betegne angrebet, som en højreradikal handling. De skriver blandt andet:

”Politiet har overfor Blitz bedt folk være forsigtige overfor personer fra højreekstreme miljøer i weekenden og sagt at mændene højst sandsynligt bliver sigtet for drabsforsøg. Til medierne siger de derimod at personerne ikke har tilknytning til højreekstreme miljøer, og angrebet bliver fremstillet som et tilfældigt masseslagsmål. Angrebet var imidlertid ikke tilfældigt: Når personer heiler, løber mod huset og knivstikker folk som tilfældigt opholder sig udenfor, er det en højreekstrem handling. Den er rettet mod Blitz og folk som er her fordi huset altid har kæmpet mod høreekstremisme og rasisme i alle former.”

Her til morgen holder politiet stadig fast i at understrege at gerningsmændene ikke havde tilknytning til det højreekstreme miljø. Læs mere i Dagbladet

Blitz skriver videre:
”Gerningsmændene beskrives i medierne som påvirkede og voldelige, uden tilknytning til højreekstreme miljøer. At de gik til angreb på Blitz mens de råbte højreekstreme slagord, burde vært nok til at omtale hændelsen som en højreekstrem handling. Men hvis der fortsat skulle være tvivl om gerningsmændenes politiske tilhørssted, er det værd at nævne at en af dem blandt andet offentligt støtter ”Stopp islamisering av Norge” (SIAN) på sociale medier.”

I dagens aviser bliver Blitz-aktivistens tilstand beskrevet som stabil. De to gerningsmænd bliver i dag fremstillet for en dommer.

Blitz kommer i pressemeddelelsen med en opfordring til politiet:
”Overfor Oslo-politiet frister vi os til at minde om at Anders Behring Breivik heller ikke var en kendt højreekstremist, ikke havde hagekors på armen eller var upåvirket af rusmidler, da han angreb de unge på Utøya. Breivik angreb Utøya på grund af det AUF står for. Selv om dagens angreb havde et ganske andet omfang, var heller ikke dette tilfældigt.
Politiet må stå til ansvar for at de aktivt dækker over højreekstreme handlinger. Særlig efter 22. juli, som med al tydelighed viste at højreekstremt tankegods fører til handlinger – og hvor farlige de er. Skal Norge tage et opgør med højreekstremismen, må den afdækkes og bekæmpes der hvor den viser sig – ikke tildækkes og bortforklares.”

Til alle andre, opfordrer Blitz til at stå sammen mod racisme og til at dukke op til deres gadefest i dag:

”Racismen forsvinder ikke ved at ignorere den, højreekstreme handlinger bliver vanskeligere at bekæmpe hvis de usynliggøres eller bortforklares. Vi opfordrer alle til at stå sammen og forsvare retten til å stå op mod racisme uden at risikere liv og sundhed.
Vi opfordrer alle til at vise solidaritet og sammenhold mod rasisme, og komme til gadefest udenfor Blitz i Pilestredet 30e lørdag 7. september kl. 12-18.”

Læs pressemeddelelsen hos Blitz

Tags: