Endnu en nazi-demo foran flygtningecenter i Berlin

Demonstrationen i lørdags var indkaldt med et par dages varsel, og var arrangeret af det nynazistiske parti, NPD.
De havde ændret deres valgkampsrute i dagens anledning, og taget deres valgkampsbus med, som de rejser rundt med, i forbindelse med det kommende tyske parlamentsvalg den 22. september.

Hen over sommeren har bydelen Hellersdorf lagt gader til en stigende racistisk og nazistisk aktivitet. Årsagen er at der i mandags blev åbnet et flygtningecenter i et gammelt gymnasium.

Berlin: Flygtninge mødt af heilende nazister og politi

En antifascistisk moddemonstration samledes omkring 800 demonstranter. Et bredt initiativ havde indkaldt til demonstrationen, der samlede folk fra det tyske socialdemokratiske parti SPD, de venstreorienterede partier Die Grünne og Die Linke og mindre antifa-grupper fra Berlin og Brandenburg.

I løbet af dagen kom det til flere anholdelser af både nazister og antifascister.
En nazist blev anholdt da han af flere omgange heilede for det store opbud af pressefotografer.
Fire NPD-tilhængere blev anholdt da de bar en af NPDs valgplakater. En sammenslutning af flere foreninger der repræsenterer sintier og romaer i Tyskland, har anmeldt NPD for folkehetz, på grund af netop denne plakat, hvor der er skrevet: ‘Geld für Oma – statt Sinti und Roma’ (Penge til mormor – i stedet for til sintier og romaer, red.)

Flere antifascister blev anholdt, da det kom til sammenstød mellem politi og demonstranter, da antifascister forsøgte at blokere vejen for NPD-bussen. En blokade der da også midlertidigt lykkedes.

Blandt talerne var Sebastian Schmidtke, der er leder af NPD-Berlin, og lederen af NPDs kvindenetværk Maria Frank. Under talerne stod flere NPD-tilhængere ved siden af talerne, med store opslåede paraplyer. Disse var til for at undgå, at talerne blev ramt af æg og gammel frugt der blev kastet fra den antifascistiske demonstration.

Efter at NPD-demonstration var færdig forsøgte omkring 70 af nazisterne at demonstrere spontant i Lichtenberg. Dette lykkedes ikke, da politiet afspærrede vejen og fik dem gelejdet dem ind i et S-tog.

[
Se video fra dagen hos Der Spiegel->http://www.spiegel.de/video/700-menschen-protestieren-gegen-npd-aufmarsch-video-1291850.html]

Læs tidligere omtale på Projekt Antifa:

Hetz mod flygtninge i Berlin fortsætter – Legeplads forbudt for flygtningebørn

Berlin: Massiv racistisk mobilisering op til åbning af nød-asylcenter