Berlin: Flygtninge mødt af heilende nazister og politi

For 14 dage siden demonstrerede ”Borgerinitiativet Marzahn-Hellersdorf” foran det planlagte asylcenter. Demonstrationen var indkaldt spontant og samlede omkring 80 demonstranter, deriblandt flere organiserede nazister og racister. Ved demonstrationens ophør blev 12 mænd anholdt, da de heilede og råbte nazistiske slagord, der er forbudt i Tyskland.

På trods af dette nægter Borgerinitiativet fortsat at have noget at gøre med organiserede nazister eller det nazistiske parti NPD. Dette selvom initiativtageren til borgerinitiativet, Thomas Crull, er tidligere NPD-kandidat.

På grund af den hadske stemning og øgede racistiske mobilisering i området, har den ansvarlige forvaltning i Berlin, ikke villet afsløre, hvornår flygtningene ville ankomme til bygningen.
Bygningen, der er et gammelt Gymnasium, er omdannet til et nødflygtningecenter, da de eksisterende centre i Berlin er for fyldte til, at modtage de op mod 5000 flygtninge, som Berlin vil modtage i år. Max-Reinhardt-gymnasiet i Hellersdorf skal huse omkring 200 – primært fra Syrien.

Mandag

I mandags skete det så. Under politibeskyttelse flyttede de første 42 flygtninge ind. Hurtigt samledes en gruppe beboere og racister foran bygningen. Råb som ‘Wir sind das Volk – nicht ihr’ (Vi er folket – ikke jer, red.) bliver råbt derfra.
Blot få meter derfra samles en gruppe antiracister med bannere og skilte med antiracistiske budskaber.

I et indslag til den tyske TV-station ARD, udtaler flere beboere, der er mødt op foran bygningen sig, om det nye asylcenter: ‘Jeg vil ikke have det skide hjem her. Det er mit problem’, udtaler en mand der vifter med armene. Senere udbryder en kvinde: ‘og hvem beskytter så os?’ Da journalisten spørger hvem hun mener hun skal beskyttes imod, trækker hun sig surmulende tilbage. Se indslag her
En mand der også lader sig interviewe af ARD, bliver senere anholdt af politiet, efter at han heiler.

I løbet af dagen, stabler antiracister en pavillon på benene, foran bygningen, hvor der 24 timer i døgnet sidder antiracister, for at forhindre angreb på asylcenteret og flygtningene.

Tirsdag

I går forlød det fra den ”Antiracistiske infoportal Hellersdorf”, der løbende bringer nyheder fra pavillonen, at områdeborgmesteren for Hellersdorf, Dagmar Pohle, fra det tyske venstrefløjsparti Die Linke, havde anmeldt antiracisterne, for at få pavillonen fjernet. Dette blev senere korrigeret af Die Linke, som udtaler at Pohle forhandler med antiracisterne, for i stedet at få pavillonen flyttet længere væk, fra asylcenteret. Et krav der undrer flere antiracister, da dette gør det langt sværere, at have overblik over situationen.

I går aftes havde NPD indkaldt til en demonstration foran flygtningecenteret under parolen ‘Nein zum Heim’ (Nej til hjemmet, red.). Denne parole er også flittigt blevet brugt af Borgerinitiativet Marzahn-Hellersdorf, der både har trykt t-shirts med parolen, skrevet den med kridt på vejene, skrevet den på bannere og skilte og råbt den til deres demonstrationer.

I løbet af tirsdagen stormobiliserede antifascister i Berlin til moddemonstration, hvilket gjorde aftenen til en kæmpe antiracistisk succes. 40 NPD-tilhængere demonstrerede i Hellersdorf, beskyttet af 200 betjente, omringet af omkring 600 moddemonstranter.

Samtidig med demonstrationen kom det frem at Borgerinitiativet Marzahn-Hellersdorfs facebook-side, med ca. 2500 følgere, var forsvundet. I skrivende stund, findes facebook-siden stadig ikke.

I løbet af natten blev den antiracistiske pavillon angrebet, af en gruppe rockere. Politiet hjalp tøvende til, og fik til sidst rockerne væk. Senere blev der kastet sten på pavillonen.

Onsdag

I løbet af formiddagen har det anti-islamiske parti Pro Deutschland, meldt deres ankomst i Hellersdorf. Antiracister mobiliserer også til moddemonstration.
Pro Deutschland er kendt for deres små demonstrationer, der typisk samler omkring 20 deltagere. De kan sammenlignes med Stop Islamiseringen af Danmark (SIAD), i deres måde at forsøge at slå plat på situationer, der har stor mediebevågenhed.

I skrivende stund er 6 personer fra Pro Deutschland mødt op. 150 antiracister står i moddemonstrationen.

I dagens udgave af den venstreorienterede avis Taz, interviewes en af flygtningene kort, der fortæller, at han ikke vil forlade bygningen. Han er 48 år, og er flygtet fra Makedonien med sin kone og barn: ‘Jeg forstår ikke hvad de alle vil have fra mig? Jeg har ikke lukket et øje hele natten. Min kone troede, at nogen ville brænde hjemmet ned.Taz

Ifølge rbb, en regional nyhedsportal, har seks flygtninge forladt hjemmet. De føler sig så truet, at de ikke tør blive. På trods af dette fortsættes der som planlagt. Flere flygtninge forventes at ankomme i løbet af ugen.

Projekt Antifa følger situationen

Læs tidligere artikler:
[
Hetz mod flygtninge i Berlin fortsætter – Legeplads forbudt for flygtningebørn->http://www.projektantifa.dk/nyheder/article/hetz-mod-flygtninge-i-berlin]

Berlin: Massiv racistisk mobilisering op til åbning af nød-asylcenter