Nazister bag voldsomt overfald i Sverige

Svenska Motståndsrörelsen (SMR), den mest voldsberedte nazistiske organisation i Sverige, delte i lørdags løbesedler ud i det centrale Uppsala. Omkring ti personer fra SMR deltog i løbeseddeluddelingen, der endte med, at en mand blev kørt væk i en ambulance.

Nazisterne filmede i forbindelse med aktionen forbipasserende. Da en kvinde sagde fra og ikke ville filmes, blev hun overfaldet af medlemmer fra SMR. En mand forsøgte at stoppe angrebet men endte selv med at blive slået med en fane og måtte køres på hospitalet.

På SMR’s hjemmeside beskrives i positive vendinger, hvordan ingen af SMR’s aktivister kom til skade, og hvordan dagen ellers forløb som planlagt.

Svenska Motståndsrörelsen, der står bag flere voldelige overfald, har for nylig fået en ny dansk søsterorganisation. Læs mere
I marts i år blev en person med tilknytning til SMR dømt for mordet på en 21årig mand, der blev mishandlet til døde. Læs mere
SMR opfordrer sine medlemmer til at bære kniv til deres arrangementer. Research lavet af Expo.se har tidligere vist at medlemmer og aktivister fra organisationen ofte bevæbner sig. Det er heller ikke usædvanligt at medlemmer bliver dømt for forskellige former for våbenovertrædelser, hovedsageligt med kniv.

Læs mere om SMR hos Redox

Tags: