Svenska Motståndsrörelsen udvider til Danmark

Svenska Motståndsrörelsen, den mest voldsberedte naziorganisation i Sverige, udvider nu med en dansk afdeling. I løbet af det seneste år har organisationen opbygget afdelinger i henholdsvis Finland og Norge, og nu er turen så kommet til Danmark.

Det er to tidligere DNSB-topfolk, Henrik Jarsbo og Henrik Asferg Kristensen, der står bag. De to har siden Daniel Carlsen forlod DNSB og dannede Danskernes Parti ellers spillet en central rolle i DNSB, men det er slut nu. De to har forladt førerbunkeren i Greve og smækket med døren.

Svenska Motståndsrörelsen skabte for få år siden den nordiske paraplyorganisation Nordiska Motståndsrörelsen, der kontrolles fra Sverige. Siden da har organisationens svenske medlemmer været særdeles aktive i nabolandene Norge og Finland, hvor de sammen med lokale nazister har opbygget henholdsvis Suomen Vastarintaliike (Den Finske Modstandsbevægelse) og Den norske motstandsbevegelsen. Nu følger så lanceringen af Den Nordiske Modstandsbevægelse i Danmark.

Den skandinaviske organisation driver websitet Nordfront, der findes på alle fire landes sprog.

DNSB har endnu ikke kommenteret officielt på bruddet, men i en kommentar på Nordfronts hjemmeside skriver en anonym DNSB-sympatisør: ”Det er i den grad en sort dag for dansk nationalsocialisme, der atter må se sig forrådt af et par rødhårede skægaber!”

Læs mere om SMR hos Redox

Læs portræt af Henrik Asferg i BT

Læs mere om Henrik Asferg i Demos’ gamle nyhedsbreve