Hetz mod flygtninge i Berlin fortsætter – Legeplads forbudt for flygtningebørn

I tiden efter det føromtalte informationsmøde om flygtningecenteret i Hellersdorf, er linjerne mellem tilhængerne af flygtningecenteret og modstanderne, blevet trukket yderligere op.

Link til tidligere artikel.

Borgerinitiativet Marzahn-Hellersdorf, der tæller flere medlemmer af NPD, men også uorganiserede beboere fra området, fortsætter deres racistiske kamp mod åbningen af flygtningecenteret. Forrige fredag, blev der i området omkring det gamle gymnasium, der omdannes til det midlertidige flygtningecenter, skrevet paroler på vejene med kridt. Paroler som ”Nein zum Heim” (Nej til hjemmet, red.) og ”Wir wollen unsere Ruhe” (Vi vil have vores ro, red.), var hvad beboerne i Hellersdorf vågnede op til morgenen efter.

Initiativet ”Hellersdorf hilft Asylbewerbern” (Hellersdorf hjælper asylansøgere, red.), der opstod efter det katastrofale informationsmøde, hvor racistiske paroler og klapsalver til nazister var toneangivende, arrangerede i sidste uge en gåtur rundt i området, for at fjerne de racistiske kridt-paroler. På tre timer fjernede de omkring 70 fremmødte i hvert fald 40 paroler i området.

Blot få dage efter initiativets opstart, blev politikeren fra De Grønne, Rafaela Kiene, der er aktiv i støtte-initiativet, stillet et ”ultimatum” på nettet. Ultimatummet kom fra racisterne i Borgerinitiativet Marzahn-Hellersdorf, der på Facebook krævede at hun stopper sine aktiviteter i det antiracistiske initiativ, ellers ville hun offentligt blive fordømt og udstillet. Rafaela Kiene har meldt sagen til politiet.

I den nordvestlige bydel Reinickendorf, er et tidligere plejehjem, blevet omdannet til flygtningecenter. Her har beboerne i området siden foråret kæmpet mod åbningen af centeret.

Senest er de gået rettens vej, i deres kamp mod flygtningene. De har nu fået rettens ord på, at legepladsen der hører til bygningerne ved siden af flygtningecenteret, ikke må benyttes af flygtningebørnene.

Beboerne har fået opsat et nyt hegn, der omkranser legepladsen og et skilt med ordende ”privat ejendom”. Derved vil de sikre at børnene, der vil kunne se legepladsen fra flygtningecenterets vinduer, ikke vil kunne lege på legepladsen.