Larmedemo mod SIADs halalhetz

Fredag den 2. august vil den racistiske gruppe Stop Islamiseringen af Danmark (SIAD) demonstrere foran Hvidovre Hospital i protest mod, at hospitalet serverer halalkød. SIAD er en racistisk organisation, der siden sin oprettelse i 2005 har hetzet mod Islam og muslimer. Organisationen er i øvrigt kendt for sit tætte samarbejde med voldsberedte nynazister. I 2007 deltog medlemmer af det nazistiske DNSB i en demonstration i Fredericia arrangeret af SIAD, ligesom medlemmer af Danmarks Nationale Front har været deltagere ved en lang række af SIADs demonstrationer.

Det er vigtigt at sige fra, når racister forsøger at bruge populistiske dagsordener til at legitimere sig selv, og rekruttere nye medlemmer. ”Racisterne må ikke få fodfæste på gaderne og deres had må aldrig stå uimodsagt – heller ikke i sommerferien. Derfor dukker vi op i Hvidovre for at overdøve SIADs fremmedfjendske paroler,” siger Anna fra AFA og fortsætter:

“Vi mødes klokken 15.00 på pladsen foran Hvidovre Station og går samlet mod Hvidovre Hospital, hvor vi vil råbe og larme, så SIADs racistiske lort overdøves.”

Der er fællesafgang fra Blågårds Plads på Nørrebro. Der er både fælles cykel- og togafgang, begge med samling på Blågårds Plads klokken 14.15.

Rammerne omkring ALERTA! demonstrationen er som følger:
• Vi vil skabe en åben og inkluderende aktion.
• Vi bruger civil ulydighed imod naziarrangementet.
• Fra vores side vil der ikke starte en konfrontation med politiet.
• Fra vores side vil der ikke ske tilsigtede personskader.
• Vi er solidariske med alle, der deler vores mål: at forhindre naziarrangementet.

ALERTA! er et aktionskoncept, der gør det muligt at agere hurtigt og mange, når fascisterne markerer sig. Læs mere om AFAs nye aktionskonceptet ALERTA! på www.alerta.antifa.dk

Demonstrationen er som sædvanligt alkohol- og rusmiddelfri. Medbring bannere, flag, faner og ting der larmer. AFA sørger for fløjter til alle!

Tags:,