Mistanke om ny nazi-terrorcelle

Politi og antiterror-enheder ransager 11 hjem, kontorer og fængselsceller i Tyskland, Schweiz, og Holland i deres forsøg på at optrævle, hvad de formoder er en ny ny-nazistisk terrorcelle, skriver det tyske ugemagasin Der Spiegels internetudgave. De tre landes myndigheder mistænker de seks ny-nazister og et ukendt antal medhjælpere for at ville udføre terroraktioner med det formål at omstyrte det politiske system i Tyskland.

Den fælles aktion onsdag den 17. juli mod gruppen, kaldet Werwulf, bunder angiveligt i hemmelig efterforskning der startede for måneder siden.
Anklagemyndighederne mistænker to schweiziske ny-nazister, Robert S., 54, og Sebastien N., 25, for at lede gruppen. Sebastien N. er fængslet i Schweiz mistænkt for at have myrdet en ung mand i Zürich i maj sidste år. Udover at ransage Sebastien N´s celle ransagede myndighederne også en anden ny-nazist, Roberto K´s, celle.

Navnet Werwulf stammer fra de specialenheder det tysk naziregime planlagde skulle kæmpe videre bag fjendens linjer i den aller sidste fase af den Anden Verdenskrig.

Ifølge Der Spiegel er der er der blevet konfiskeret forskellige effekter, men ikke foretaget nogen anholdelser i sagen endnu. Så vidt vides er der ikke nogen links mellem Werwulf-sagen og fransk politis arrestation af den norske ny-nazist Varg Vikernes (Burzum) i går.

læs mere hos Der Spiegel