Racister protesterer over Italiens første sorte minister

Løkkerne hang på lygtepæle med plakater underskrevet af den ekstremistiske gruppe Forza Nuova i byen Pescara, da ministeren for integration, Cecile Kyenge, var på besøg til en konference om immigration og statsborgerskab.

”Immigration, folkets løkke!” stod som slogan på en af plakaterne. På en af de andre plakater stod: ”Alle bør leve i deres eget land.”

Denne protest kommer kun to dage efter en senator sammenlignede Cecile Kyenge med en orangutang. Cecile Kyenge blev udnævnt til minister i april og er oprindeligt fra Congo. Hun har krævet en reform af italiensk lov, så det kan blive nemmere for børn af immigrerede forældre, at opnå statsborgerskab.

Premiereminister Enrico Letta har opfordret til at fornærmelserne af Kyenge hører op og udtaler, at det er ”et skammeligt kapitel” for Italien der kan føre til ”større sammenstød”.

Lige siden Kyenge blev udnævnt til minister, er hun blevet udsat for voldsomme verbale angreb, især fra medlemmer af det stærkt højreorienterede parti Liga Nord.

Liga Nords senator, Roberto Calderoli, som gennem årene er kommet med adskillige racistiske, sexistiske og islamofobiske udtalelser, sagde lørdag at ”når jeg ser billeder af Kyenge, kan jeg ikke lade være med at se ligheder til en orangutang”.

I et interview med dagbladet La Republica, har Calderoli siden hævdet at han kan sammenligne alle ministrene med forskellige dyr, herunder dem der ligner en frø, en påfugl og en sct. bernard’s hund.

Letta har sagt at Calderoli’s bemærkninger er ”uacceptable” og har opfordret Liga Nords leder, Roberto Maroni, om at sætte en stopper for angrebene fra hans medlemmer ”så hurtigt som muligt”.

Calderoli er næstformand for senatet. Antifascister og politikere fra midterpartier og venstrefløjen, har siden krævet at han træder tilbage.

Artiklen er oversat fra HopenotHate’s hjemmeside. Original artikel findes her (engelsk).

Mere om sagen og racisme i Italien generelt her (engelsk)