Tyske nazister udnytter oversvømmelserne

I de oversvømmede områder har lokalbefolkningerne ofte vist stort sammenhold. Billeder af borgere og militær, der sammen dæmmer op for oversvømmelserne, har ofte været vist i de tyske medier. Også unge tyske nazister har givet en hånd med. Andy Knape, formand for Junge Nationaldemokraten (JN – NPD’s ungdomsorganisation) fortæller: ”Det drejer sig for os om at vise folk, at vi er til stede, at vi hjælper, og at vi sikrer vores omgivelser.”

Det er ikke tilfældigt, at nazisterne hjælper til. Det sås senest, da Andy Knape udnyttede et fotografi af ham og borgmesteren i Magdeburg. På billedet giver de to hinanden hånden. Fotografiet blev taget, da borgmesteren gik rundt og takkede folk for deres indsats. JN udnyttede situationen. Knape gik hen og gav borgmesteren hånden, hvilket JN tog et billede af, som de spredte på internettet. Knape har efterfølgende påstået, at borgmesteren takkede ”JN-holdet” for deres hjælp. Borgmesteren har taget kraftigt afstand fra brugen af billedet og påstår, at han ikke vidste, hvem han gav hånden til, og at han under alle omstændigheder udelukkende takkede enkeltpersoner og ikke politiske grupper.

Se historien beskrevet i et videoklip på tysk TV