Mindedemonstration og anholdelser i Paris

I mange franske storbyer har der i weekenden været store minde-demonstrationer for den dræbte antifascist Clément Méric. I Paris var mindst 6.000 mennesker på gaden for at mindes ham og samtidig protesterer mod den fascisme, der dræbte den 18-årige antifascist.

Politiet i Paris har anholdt fem personer, de mistænker for at have forbindelse til overfaldet på Méric. De fem mistænkte, fire mænd og en kvinde, er mellem 19 og 32 år og har ifølge anklagerne alle forbindelser til højreorienterede grupper. Af de fem mistænkte er Estoban M., en mand i tyverne, hovedsigtet i drabet, da han, ifølge anklagerne, gav Clément Méric det slag, der dræbte ham.
Den hovedsigtede har ifølge flere medier, der citerer unavngivne politikilder udtalt, at han ikke havde til hensigt at dræbe Clément Méric. Det er angivelig det, der bliver lagt til grund for sigtelsen som lyder på manddrab og ikke mord. Den hovedsigtede er i forvejen en kendt nazi-skinhead.

Siden mordet på Clément Méric har chok og fordømmelse præget de franske medier, og flere politikere kræver, at politiet slår hårdt ned på voldelige, højreorienterede grupper i Frankrig og kræver et par af dem forbudt.