Ung antifascist dræbt af fascister i Paris

Overfaldet, som det franske politi beskriver som politisk motiveret, skete, da Clément Méric var på vej ud af en tøjbutik sammen med et par venner. Vidner beskriver, hvordan en gruppe på tre skindhead-typer først kommer i verbalt klammeri med Clément Méric og hans venner inde i butikken. Herefter går de tre fascister, to mænd og en kvinde, ud foran butikken for at vente på forstærkninger. Da Clément Méric og hans venner forlader butikken kort efter, bliver Méric brutalt overfaldet af fascisterne og slået med blandt andet et knojern, og han falder livløs om på jorden. Få timer efter bliver han erklæret død på hospitalet.

Fordømmelser og vrede
Dagen igennem har der været fordømmelser af overfaldet. Parti de Gauche (en samling af venstreorienterede partier i Frankrig) fordømmer mordet. De peger på, at de skyldige fascister sandsynligvis skal findes i Jeune Nationaliste Revolutionnaire JNR (Unge revolutionære nationalister), en ny-nazistisk gruppe, der har sit afsæt i 1980ernes ny-nazistiske del af skinheadmiljøet i Frankrig.

Både Bertrand Delanoe, Paris’ socialistiske (socialdemokratiske) borgmester og Frankrigs indenrigsminister Manuel Valls har også allerede været ude og fordømme, hvad de betegner som forfærdelig højreekstrem vold.

Også Marine Le Pen, lederen af det ultra-højreorienterede Front National, har haft travlt med at lægge afstand til mordet. Hun udtalte til RTL Radio, at angrebet på den unge studerende er afskyeligt og uacceptabelt og understeger, at dem, der begik overfaldet, intet har med hendes parti at gøre.

Da journalisten under interviewet til RTL Radio, præsenterede hende for forlydender om, at en af overfaldsmændene, ifølge vidner, havde en T-shirt med Front Nationals logo på, blev hun meget vred og sagde ”Den type anklager er skandaløse. Jeg vil meget gerne vide, hvem det vidne er.” og forsatte: ”I har ingen beviser overhovedet”.

Der er indkaldt til flere manifestationer for at ære Clément Méric og for at protestere mod højreorienteret vold og fascisme.