Franske højreorienterede hylder Dominique Venners selvmord i Notre Dame

Marine Le Pen, leder af Front National, har sagt at forfatterens handling var “en eminent politisk gestus bestemt til at vække det franske folk”.

Le Pen referer herved til Venners sidste blogindlæg, der forklarer årsagen til hans selvmord. Selvmordet skete kort efter vedtagelsen af en ny fransk lov, der tillader homoseksuelle ægteskaber og homoseksuelle at adoptere.

Flere hundrede tusinder homofober har i flere omgange været på gaden for, at protestere mod loven. I flere omgange er demonstrationerne endt i voldelige optøjer.
I ugerne op til lovens vedtagelse har politikere der er for lovforslaget modtaget trusler, der er sket en radikal stigning i overfald af ikke-heteroseksuelle og nu har modstanderne altså valgt en anden og mere engangsorienteret protestform; selvmord.

I et blogindlæg offentliggjort samme dag som hans selvmord, talte Venner om “nye bevægelser, spektakulære og symbolske, der vil ryste folks sløvsind, ryste bedøvede samvittigheder og vække mindet om vores oprindelse”.
Louis Aliot, vice-præsident for National Front og Marine Le Pens partner, viste også sin anerkendelse ved at kalde Venner “en uforsonlig og modig forsvarer af vores civilisations værdier”.

Bruno Gollnisch, også medlem af Front National, så Venners selvmord som en “protest mod korruption i vores samfund”.

Julien Rochedy, formanden for Front Nationals ungdomsgruppe tweetede:
“Det er med enorm sorg, at jeg hører om Dominique Venners selvmord. Han vil blive genforenet med heltene fra Iliaden som han elskede så meget”.
Ifølge nogle medlemmer af Front National, blev Venner overvejet som en potentiel kandidat til at lede partiet, da det blev grundlagt i 1972.
Ærespræsident Jean-Marie Le Pen kommenterede selvmordet til AFP ved at sammenligne det med døden af ​​Pierre Drieu La Rochelle, en forfatter, der samarbejdede med nazisterne under Anden Verdenskrig, og som begik selvmord i 1945. “Et intellektuel selvmord, som vidner med døden,” erklærede grundlæggeren af ​​Den Nationale Front.

Tirsdag aften, samledes tusindvis af højreekstremistiske militante foran Notre Dame katedralen med fakler og franske nationalflag. Ifølge Le HuffPost, sagde en uidentificeret taler: “Vi har ignoreret de dybe årsager til hans gestus. Vi er her for at hylde hans sidste kamp (…) Han har altid forsvaret Frankrig, smuk, stærk og stolt af sig selv”.

En kvinde fra den feministisk erklærede gruppe FEMEN, blev i går anholdt efter at have poseret foran alteret i Notre Dame med beskeden “May fascists rest in hell” skrevet på overkroppen, og en plastikpistol i munden.

På FEMENs hjemmeside er skrevet en opfordring, til alle europæiske nazister, om at følge den ultrahøjreorienterede Dominique Venners eksempel.