Nazister bakker op om antimoské-demonstration

Demonstrationen er en blandt flere, der alle afvikles søndag den 26. maj. Udover demonstrationen på Københavns Rådhusplads er der indkaldt til demonstrationer i Odense, Aalborg og Århus.

Facebooksiden har ingen officielle talspersoner og det er uklart hvem der står bag. Langt hovedparten af de 145.000 personer, der følger siden er ikke organiseret på den yderste højrefløj, men siden nyder bred opbakning i disse kredse.

På facebookeventen for demonstrationen i København reklameres der da også hyppigt for fx Danmarks Nationale Front, English Defence League, SIAD, Den Danske Forening, Danskernes Parti, Vederfølner, Radio Holger, Danish Defence League og Frit Danmark.

På samme facebookevent tæller de tilmeldte blandt andet Marc Jordt (tidl. DNSB, nu Danskernes Parti), Lars Hartvig (tidl. Dansk Front, nu Danskernes Parti), Rene Duedam (Breivik-støtte, tidl. Blood & Honour, nu Danmarks Nationale Front), Brian Jensen (tidl. Blood & Honour, nu Danskernes Parti), Daniel Carlsen (tidl. DNSB, nu Danskernes Parti) samt Philip Traulsen (tidl. Dansk Front og Danmarks Nationale Front, nu Danish Defence League).

Som reaktion på demonstrationen har et midlertidigt netværk af antiracistiske grupper i København arrangeret en larmedemonstration. Den starter i Indre København. Starttid og -sted annonceres snarest.

Se Facebookevent for antiracistisk larmedemonstration