Daniel Carlsen smidt ud af Århus

Dagen startede, da der kom meldinger om, at Danskernes Parti havde sat plakater op i Århus midtby. Det reagerede de århusianske aktivister straks på, og allerede inden dagen var kommet rigtig i gang, var de rundt i byen, hvor de fjernede den nynazistiske propaganda.

Lidt over middag bliver der set en gruppe fra Danskernes Parti, som står og deler flyers ud foran en udenlandsk grønhandler på gågaden. Det ville flere deltagere i 1. maj-arrangementet ikke finde sig i, så de gik spontant ned af gågaden, og omringede Daniel Carlsen og hans partisoldater.

Det betød at nynazisterne ikke kunne dele flere flyers ud. Herefter blev de sat på plads med ukvemsord og en sandhed eller to. Daniel forsøgte hastigt at stoppe en patruljevogn, og krævede at få anholdt de fremmødte. Dertil svarede betjenten at “Daniel Carlsen skulle gå ind på fortorvet igen”, ellers ville han få en bøde for at gå over for rødt.

Herefter tog Danskernes Parti flugten mod Århus Banegård, fuldt godt på vej af en større forsamling af århusianere, der ikke ville have dem i deres by. De fik så travlt med at komme ind i en taxa, at Daniel blev slået i hovedet med deres egen medbragte fane. Det var en meget skuffet Daniel Carlsen der forlod Smilets By i al hast.

På vej mod det årlige 1. maj-arrangement på Tangkroen gik demonstrationen forbi Jægergårdsgade. Her forsøgte et par af de lokale nazister fra White Pride at komme i konfrontation med især den anarkistiske blok, men de blev hurtigt tilbageholdt af det fremmødte politi.

Da demoen nåede Tangkroen gav Antiracistisk Netværk en tale om fascismens udbredelse i byen og om de mange overfald som højrefløjen det forløbne år har stået for. Der hele blev rundet af med koncert af den amerikanske protestsanger David Rovics, der ikke havde noget problem med at kalde statsministeren både klasseforræder og krigsforbryder.