Schilf: Edderkoppen i Blood & Honour

Marcel Schilf blev født 1972 og døde i 2001.

Det er ikke første gang at Marcel Schilf sættes i forbindelse med bombemordet i Søllerødgade 1992. Allerede dagen efter attentatet ransagede politiet hans daværende bopæl og fandt sprængstoffer, men sigtede ham aldrig i sagen.

Den dansk-tyske nynazist Marcel Schilf var frem til sin død i 2001 dog hovedsageligt kendt for sin hovedrolle i et omfattende nordeuropæisk musik og video-distributionsnetværk. Schilf var en af nøglepersonerne i netværket omkring Blood and Honour og en række andre nazistiske organisationer, der via Danmark solgte nazistisk musik og andet propaganda, hovedsagelig produceret i Sverige, til bl.a Tyskland hvor nazistisk musik og propaganda er forbudt. Schilf startede i midten af 1994 NS88 (National Socialist 88) og NS88 Records.

Marcel Schilf blev født 1972 i det tidligere Østtyskland og levede den første del af sit liv i DDR. Da hans forældre blev skilt og moren blev gift igen med en dansk mand, flyttede Marcel Schilf i 1981 til Birkerød i Nordsjælland sammen med moren.

Schilf besøgte som ung ofte familie og venner i Østtyskland og blev tidligt en del af den nynazistiske scene, der skød op i kølvandet på Tysklands genforening. Han fik i Danmark kontakt til både Blood and Honour og DNSB.
Udover at være aktiv nynazist havde Schilf som ung også gang i både hacking, piratkopiering og fremstilling af sprængstoffer. Han kommer, som medlem af en en gruppe, der laver sprængstof til at fremstille ulovligt fyrværkeri, i myndighedernes søgelys.

Marcel Schilf led af sygdommen cystisk fibrose som han i sidste ende døde af, og som gjorde han fik en tidlig førtidspension. Sygdommen er en ikke ubetydelig detalje. Fra flere sider nævnes det som en hovedårsag til, at Marcel Schilf bevæger sig væk fra den mere gadeorienterede aktivisme og ind i den meget lukrative distribution af nazistisk musik og andet propaganda.

De mange pengene som NS88 og NS88 Records generer bliver kanaliseret ud i både den ekstremt voldelige skandinaviske og resten af den lige så ekstremt voldelige nordeuropæiske nazibevægelse. Udover Schilfs centrale rolle i forhold til den omfattende distribution af musik og propaganda har han også organisatorisk en central rolle som bindeled i den nazistiske bevægelse. Han er bl.a med til at arrangerer fester og koncerter i Danmark, men han har også af forskellige omgange haft udenlandske nazister på flugt boende, og han har i det hele taget et kæmpe netværk af nazister i både Danmark, resten af Skandinavien samt Tyskland.

Udover at politiet ransager Schilf bopæl i marts 1992 efter bombemordet i Søllerødgade, gør de det også igen i slutningen at 1993 i forbindelse med en række østrigske brevbomber. Både hans og hans kærestes bopæl bliver også ransaget af politiet i forbindelse med de danske Combat 18 video-brevbomber, der i 1997 bliver sendt til mål i England. Både Schilf og kæresten blev i den forbindelse afhørt med sigtedes rettigheder, men i ingen af de tre tilfælde rejser politiet sigtelse mod ham.

I forbindelse med de tyske myndigheders efterforskning af den tyske nazi-terror-celle NSU er Marcel Schilf også dukket op på listen af nynazister, der muligvis har været aktive NSU-støtter, der hjalp de tre terrorister i de ti år, de var under jorden.

Tags: