Afhopper: Blood & Honour-leder bag bombedrab

Tilståelsen faldt under et møde i Helsingborg i år 2000, hvor en række centrale danske, svenske og tyske nazister fra Blood & Honour var samlet til hemmeligt møde. Her snakkede de blandt andet om, hvordan de skulle bekæmpe den antifascistiske bevægelse. Ekstra Bladet skriver:

– Vi talte om, hvordan man skulle agere over for AFA ( Antifascistisk Aktion, red.). Flere af vores medlemmer og sympatisører var blevet udsat for vold begået af medlemmer af den ekstreme venstrefløj. Konklusionen var, at det jo kun er vold, der virker, siger Kim Fredriksson.

Det var i forlængelse af denne snak, at danskeren Marcel Schilf kom med en kommentar, som fæstnede sig i svenskerens hoved.

 Marcel sagde, at det jo kort og godt var det, de havde gjort i Danmark. Og så henviste han til bomben i Søllerødgade i 1992, hvor de med hans ord ‘ tog hånd om kommunisterne’.

Gjorde en kold

Trods alvoren i Marcel Schilfs udsagn husker Kim Fredriksson, at forsamlingen grinte over konstateringen af, hvordan man ‘ havde gjort en kold i Danmark’.

Derefter fortsatte snakken om kampen mod de venstreorienterede i Malmø i cirka 30 minutter.

 Konklusionen var, at så var der ro bagefter. Man havde med Marcels ord kort og godt taget terroren til et niveau, hvor venstrefløjen ikke kunne møde den, siger Kim Fredriksson, som havde klart indtryk af, at flere af de andre i selskabet på forhånd vidste, at Marcel Schilf betragtedes som bombens bagmand.

Senere på aftenen stod Kim Fredriksson i lejlighedens køkken i selskab med Marko Järvinen, Erik Nielsen og Marcel Schilf. Her tog svenskeren emnet op igen og spurgte til, hvad det var, der skete i Søllerødgade.

 Marcel sagde, at hvis vi havde problemer med AFA, så kan bomber være en god måde at ordne det på. Sådan som de havde gjort det i Søllerødgade.

Kim Fredriksson forklarer, at han den første tid efter mødet ikke tænkte meget mere over sagen. Først da han sidste år så en dokumentar om attentatet i Søllerødgade, begyndte han at tænke tilbage på mødet i Helsingborg og Marcel Schilfs indrømmelse.

I en anden artikel i dagens avis, fremlægger Kim Fredriksson bevis for, at han har chattet med den danske nazist Dorthe Muff Svendsen, søster til Blood & Honour-lederen Flemming Muff Christiansen. Dorthe Muff Svendsen var op igennem halvfemserne og nullerne en del af personkredsen omkring det daværende Blood & Honour. Ekstra Bladet fortæller:

Under aliasset ‘ Skåneland’ skrev Kim Fredriksson 18. januar i år med en af Marcel Schilfs danske veninder. I chatten bekræfter veninden, at hun i 1990′ erne var fuldgyldigt medlem af Blood & Honour ( B&H). Senere i dialogen spørger Kim Fredriksson hende, om det er almindeligt kendt i Danmark, at Marcel Schilf stod bag bomben i Søllerødgade. Hertil svarer kvinden nej, hvorved hun ifølge Kim Frederiksson bekræfter, at hun er vidende om Marcel Schilfs rolle, samt at denne viden aldrig er kommet frem.

I sin efterfølgende replik skriver Kim Fredriksson: ‘ Okay, så er det kun B&H, som kender til det. Hemmeligheden skal bevares :-)’, hvorpå veninden igen bekræfter med en glad smiley.

Ekstra Bladet kan købes i de fleste kiosker, og koster 22 kroner. Hvis man vil læse artiklerne uden billeder, så har en bruger på Anarkistisk Debatforum uploadet dem. Find dem her.

Yderligere læsning:

Interview med Kim Fredriksson: Derfor hoppede han af (hos svenske Researchgruppen)

Nazi-afhopper inspireret af Utøya-overlever (Ekstra Bladet)

Pressemeddelelse fra Internationale Socialister

Pressemeddelelse fra Produktionskollektivet Opbrud

Linksamling hos Modkraft

Se dokumentarfilmen Bombemordet i Søllerødgade:

Tags: