Terrorsag mod antifascister droppet

28. februar 2010 slog PET til mod en række antifascister, der blev anholdt og fik ransaget deres hjem. En af antifascisterne blev fængslet i isolation, og seks uger senere fulgte endnu en varetægtsfængsling. De to nåede at sidde fængslet i henholdsvis 68 og 21 dage.

Den primære sigtelse lød på overtrædelse af straffelovens §114f, en del af terrorparagraffen. Den sigtelse har Rigsadvokaten og PET nu givet op, mere end tre år efter.

En af de tiltalte i sagen udtaler til Projekt Antifa:

“Vi er selvfølgelig rigtigt glade for, at Rigsadvokaten har erkendt, at der ikke var hold i terroranklagerne. Nu venter så en mindre retssag for de resterende forhold, men det er lidt som om at luften er gået af ballonen.”

Det betyder, at der kun er rejst tiltale i en sag om vold, en sag om forsøg på vold, en sag om hærværk, en sag om hacking og en sag om ulovlig våbenbesiddelse. Sagen forventes at komme for Københavns Byret i slutningen af året.

Den tiltalte fortsætter:

“Vi vil gerne bruge lejligheden til at takke alle, der har støttet os og udvist både politisk og praktisk solidaritet. Det betyder alverden at vide, at så mange andre antifascister har vores ryg.”

Med PETs nederlag må det endnu en gang konstateres, at antifascisme ikke er terrorisme.

Projekt Antifa følger selvfølgelig sagen.