Into the Fire

Dokumentaren, Into the Fire, får præmiere på utallige hjemmesider og blogs, blandt andet på Projektantifa.dk. Filmen, der er lavet af Guy Smallman og Kate Mara, handler om flygtninge og migranters vilkår i det kriseramte Grækenland, hvor uoverskuelig fattigdom, stigende racisme og gryende fascisme dominerer hverdagen.

Grækenland er, udover at være ramt særdeles hårdt af både den økonomiske krise og EU og IMF’s økonomiske spændetrøje, den såkaldte TROIKA, også ramt af en massiv flygtningekrise. Flygtningekrisens årsager skal primært findes i EU’s asyl-regler i sammenspil med Grækenlands beliggenhed på EU’s sydøstlige grænse – en beliggenhed, der gør, at det er det første land, de fleste migranter og flygtninge kommer til, når de ankommer til EU. EU’s asylregler har udgangspunkt i Dublin-forordningen, der betyder, at flygtninge og migranter skal søge asyl i det første land, de ankommer til i EU.

Da det græske asylbehandlingssystem er brudt sammen, som følge af de mange flygtninge og det græske samfunds store økonomiske og politiske krise, er de mange hundrede tusinder flygtninge og migranter strandet i landet – uden mulighed for få deres sager behandlet eller rejse videre. Filmen undersøger både flygtninge og migranters situation i Grækenland men også den stigende racisme og fascisme, der er fulgt i kølevandet på den økonomiske krise og flygtningekrisen. Filmens aktualitet bliver desværre igen og igen understreget af Gyldent Daggry og græske myndigheders utallige overfald og drab på migranter og flygtninge i landet.

Crowdsourcing

I forhold til distributionen har folkene bag Into the Fire valgt at sprede filmen via brugerne af hjemmesider og sociale medier frem for mere traditionelle kanaler. De opfordrer alle, der har lyst til at hjælpe med at sprede filmen til at linke til den, blogge om den, smide den op på deres hjemmesider og dele den på sociale medier.

Se traileren for dokumentaren her:

Into The Fire Trailer from Chickarama on Vimeo.

Mere info:

http://intothefire.org/

http://vimeo.com/channels/intothefire