SDL-fiasko i Malmø

Den antifascistiske moddemonstration samledes om formiddagen på Möllevångs Torget og lidt over 12 gik den mod Stortorget, hvor SDL skulle samles senere. Op mod 1200 antifascister gik gennem byen med musik, taktfaste antifascistiske sange og konfetti. Fremme ved Stortoget strømmede demonstrationen ind på pladsen, der stort set blev fyldt op. Vänsterpartiet var allerede på stedet, hvor de havde holdt en antiracistisk manifestation før Skåne Mot Rasisms demonstration kom frem.

Omkring klokken 13 fik en gruppe demonstranter fat i politiets sikkerhedsafspærringer, som de slæbtee ind i folkemængden. Samtidig blev der kastet røgbomber og kanonslag ind på det hjørne af pladsen, der var afspærret til SDLs manifestation. Efterfølgende blev omkring 15 personer anholdt. Politiet iklædte sig deres hjelme, tog hundene frem og kampklædt politi til hest kom frem fra de tilstødende gader. Politiet lavede herefter et fremstød for at hente deres afspærringer tilbage, som efterfølgende blev sat op igen.

Da klokken blev 13:30 begyndte SDL at spille musik fra deres medbragte lydanlæg, folkemængden svarede igen med højlydte tilråb og der blev kastet æg, snebolde og røgbomber efter den lille forsamling. Præcis kl. 14:00 gik racisterne i gang med deres taler, der stadig blev overdøvet af de mange mennesker på torvet. Dette cirkus varede i halvanden time, inden SDL gav op og trak sig tilbage til deres bus. Mange moddemonstranter forsøgte at nå frem til bussen, men blev mødt af talstærkt politi og civilklædte betjente, som foretog en række voldsomme anholdelser. Herefter opløstes demonstrationen og folk forsvandt langsomt ud i byen.

Dagen var en stor succes for de fremmødte antifascister. Selvom det ikke lykkedes at blokere SDL på Stortorget, blev deres demonstration forstyrret og deres lille forsamling helt til grin.

Samtidig viste det sig at SDLs mobiliseringspotentiale er forsvindende lille. Ved siden af de omkring 15 fremmødte svenskere, fik de støtte af en håndfuld polakker og cirka fem tilrejsende danskere. Heriblandt var Kim Bang Andersen, Peter Traulsen og Philip Traulsen, som alle tre er gamle kendinge fra blandt andet Danish Defence League og Danmarks Nationale Front.

Se forløbet minut for minut her hos Motkraft.net

2013-03-24_sdl_2.jpg