DF’er med racistforbindelser går solo

Bente Damhave, der sidder i byrådet i Nyborg for Dansk Folkeparti, trak sig i går fra partiet. Hun er nu løsgænger i byrådet.

Det sker efter at hun blev placeret nederst på DF’s kandidatliste til valget i november og at kandidatlisten blev lavet om til partiliste i modsætning til den sideordnede opstilling, som partiet har brugt hidtil. Det betyder i praksis, at Bente Damhave ikke har chance for at blive genvalgt.

I en pressemeddelelse skriver hun:

“Med partiet succes kommer også faren for at tiltrække de forkerte, det man i daglige tale kalder lykkeridderne – trods gentagende advarsler og dialog med den organisatoriske del af DF, om den uheldige udvikling som sker åbenlyst flere steder for nogen, bare ikke for DF på Christiansborg, man har ganske enkelt ikke bekymret sig og har ladet tingene ske.”

Bente Damhave kom i vælten op til kommunalvalget i 2009, hvor hun samarbejdede med folk fra Vederfølner på Fyn.

Læs artiklen Højreekstremister til kommunalvalg på Fyn hos Redox

Læs artiklen Dansk Folkeparti accepterer højreekstremt valgsamarbejde på Modkraft